Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parlementsvoorzitter vraagt Andersson weer om regering te vormen

Parlementsvoorzitter vraagt Andersson weer om regering te vormen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De woensdag afgetreden Zweedse premier Magdalena Andersson krijgt waarschijnlijk een nieuwe kans om een coalitie te vormen. De voorzitter van het parlement heeft gezegd dat het parlement op 29 november bepaalt of Andersson een tweede kans krijgt. Andersson was krap een halve dag premier toen ze weer aftrad.

De kans dat de sociaaldemocrate weer een poging mag doen is groot, omdat er geen sterke tegenkandidaten zijn. Andersson gaf woensdag aan dat ze graag verder wil regeren zonder coalitiegenoten, dus met alleen de sociaaldemocratische partij in een minderheidsregering.

Andersson trad woensdag af nadat de Groenen de steun voor de regering introkken toen een begrotingsvoorstel van drie oppositiepartijen werd aangenomen. De regering was nog maar kort daarvoor rondgekomen. Het voorstel was ingediend door onder meer de rechtspopulistische partij Zweden Democraten. Dat was voor de Groenen de reden om de steun in te trekken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Australië stelt grensopening uit vanwege Omikron-variant

CANBERRA (ANP/AFP) - Australië stelt de geplande heropening van de grenzen voor internationale studenten en andere mensen met een visum uit vanwege zorgen over de Omikron-variant van het coronavirus. De grenzen zouden woensdag weer opengaan.

39 minuten geleden
Oud-defensieminister VS klaagt Pentagon aan wegens censuur boek

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige minister van Defensie van de Verenigde Staten Mark Esper heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Pentagon omdat delen uit zijn memoires over zijn ministertijd zijn tegengehouden. Esper was minister onder Donald Trump.

54 minuten geleden
Omikron-variant vormt groot wereldwijd risico volgens WHO

GENÈVE (ANP/RTR) - De Omikron-variant van het coronavirus vormt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een groot wereldwijd risico waar landen zich goed op moeten voorbereiden. Uitbraken van de nieuwe variant kunnen "grote gevolgen" hebben, stelt de WHO maandag.

1 uur geleden
Franse president Macron krijgt boosterprik tegen coronavirus

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft afgelopen weekend een boosterprik tegen het coronavirus gekregen. Op Twitter schrijft Macron dat hij ook een griepprik heeft gehad.

1 uur geleden
Duizenden Britten bijna halve week zonder stroom door storm Arwen

ABERDEEN (ANP) - Duizenden Britten zitten door de zware storm Arwen al dagen zonder stroom. Vooral het noordoosten van Schotland is zwaar getroffen, bericht de BBC. Daar ligt het openbaar leven deels plat.

1 uur geleden
Britten overwegen grote uitbreiding boostercampagne om Omikron

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat mogelijk miljoenen extra mensen een boostervaccin aanbieden vanwege de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. Vaccincomité JCVI, dat de overheid adviseert, beslist volgens bronnen van Sky News op korte termijn of zo'n derde prik wordt aanbevolen voor alle volwassenen.

3 uur geleden
Japan sluit grenzen vanwege Omikron-variant

TOKIO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Japan sluit per 30 november zijn grenzen voor praktisch alle buitenlandse bezoekers vanwege de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. De Japanse premier Fumio Kishida maakte dit maandag bekend, slechts een paar weken nadat het land juist was begonnen met een voorzichtige versoepeling van zijn strenge inreisbeperkingen.

4 uur geleden