Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parlementariërs Denemarken verzocht TikTok te verwijderen

Parlementariërs Denemarken verzocht TikTok te verwijderen

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - Het Deense parlement verzoekt zijn leden en andere medewerkers de app TikTok van hun werktelefoons te verwijderen vanwege het "risico op spionage". Het videoplatform ligt wereldwijd onder vuur vanwege zorgen over de veiligheid en privacy van gebruikers.

De discussie over het wel of niet gebruiken van TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, wordt in verschillende landen gevoerd. Er zijn zorgen dat ByteDance de Chinese overheid toegang geeft tot gevoelige informatie van gebruikers. TikTok telt wereldwijd meer dan 1 miljard actieve gebruikers en behoort tot een van de populairste socialemediaplatforms van dit moment.

In de Verenigde Staten werd vorig jaar besloten tot de invoering van een TikTok-verbod op apparaten die overheidsmedewerkers voor zakelijke doeleinden gebruiken, Canada volgde deze week. Ook de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie hebben een verbod ingevoerd. In Nederland is een meerderheid van de Tweede Kamer voor een TikTok-verbod op de werktelefoons van rijksambtenaren.

Meer uit Buitenland

Aangehouden personen Berlijn niet voortvluchtig RAF-duo

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - Twee personen die zondag zijn aangehouden in Berlijn, zijn niet de voortvluchtige RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Dat maakte de politie bekend na een grote operatie in het stadsdeel Friedrichshain.

29 minuten geleden
Aanklager: 170 mensen geëxecuteerd in dorpen Burkina Faso

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De autoriteiten in Burkina Faso onderzoeken berichten dat zo'n 170 mensen zijn omgekomen bij aanvallen op drie noordelijke dorpen. Een aanklager zegt dat slachtoffers vorige week zijn "geëxecuteerd".

56 minuten geleden
Vier verdachten opgepakt in terreuronderzoek België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten hebben vier arrestaties verricht bij een antiterreuroperatie. Het gaat volgens Belgische media om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag.

1 uur geleden
Sharif weer verkozen tot premier van Pakistan

ISLAMABAD (ANP/AFP/DPA) - Shehbaz Sharif wordt voor de tweede keer premier van Pakistan. Hij kreeg na onrustig verlopen verkiezingen zondag meer dan de helft van de parlementariërs achter zich.

2 uur geleden
Aanhoudingen in Berlijn bij zoektocht voortvluchtige RAF-leden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft twee aanhoudingen verricht bij de zoektocht naar voortvluchtige leden van terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Over de identiteit van de arrestanten is nog niets bekendgemaakt.

2 uur geleden
Gesprekken over bestand Gaza verwacht in Caïro

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - In Caïro worden zondag naar verwachting de gesprekken hervat over een bestand in de Gazastrook. Een delegatie van de Hamasbeweging zou inmiddels zijn gearriveerd in de Egyptische hoofdstad.

3 uur geleden
Roep om nieuw onderzoek bij herdenking verdwenen vlucht MH370

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - Nabestaanden van passagiers van een verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines zijn ongeveer tien jaar na de ramp bijeengekomen in Maleisië. Daar klonk de roep om een nieuw onderzoek naar de verdwijning van vlucht MH370.

3 uur geleden