Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parlement Taiwan wil einde aan verwarring rond China Airlines

Parlement Taiwan wil einde aan verwarring rond China Airlines

TAIPEI (ANP/AFN) - Het parlement van Taiwan heeft ingestemd met een voorstel om snel de naam van 's lands grootste luchtvaartmaatschappij te veranderen. Die naam, China Airlines, zorgt internationaal voor te veel verwarring over het thuisland van de maatschappij.

De naam China Airlines verwijst terug naar de nasleep van de burgeroorlog tussen Chinese communisten en nationalisten. Die laatste vluchtten eind jaren veertig van het Chinese vasteland naar het eiland Taiwan, die formeel de Republiek China werd gedoopt.

Nu vinden volksvertegenwoordigers dat de naam China Airlines te veel lijkt op Air China, dat de nationale luchtvaartmaatschappij van grote buur Volksrepubliek China is. Die klacht leefde al langer in Taiwan, maar stak weer de kop op bij de leveringen per luchtvracht van medische hulpmiddelen tegen de coronapandemie. In sommige gevallen zouden de ontvangers de Taiwanese middelen voor Chinese hulp hebben aangezien.

Belangen Taiwan

In een aangenomen wetsvoorstel wordt het ministerie van Transport opgeroepen het merk China Airlines zodanig te veranderen dat het sneller als Taiwanees wordt herkend. Daarmee zouden de Taiwanese belangen in het buitenland beter worden behartigd.

Taiwan is sinds 1948 feitelijk een onafhankelijk land, maar wordt door maar weinig landen als zodanig erkend. De Volksrepubliek China beschouwt het eiland als afvallige provincie. Enkele critici van het nieuwe voorstel vrezen dat een naamsverandering van China Airlines voor extra spanningen met Peking zal zorgen.

Meer uit Financieel

ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

1 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

17 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

19 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiƫle sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

21 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

23 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

1 dag geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden