Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parkeren op vliegveld deze zomer weer fors duurder

Parkeren op vliegveld deze zomer weer fors duurder

ENSCHEDE (ANP) - Reizigers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met gestegen parkeerprijzen op luchthavens. Dat meldt de website Vliegveldinfo.nl, die de parkeertarieven heeft vergeleken van zestien vliegvelden die Nederlanders en Belgen het meest gebruiken als vertrekluchthaven.

Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld kost nu gemiddeld 82 euro. Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van 2023. Ook een weekend parkeren is duurder geworden. Dat kost nu gemiddeld 54 euro, een stijging van 7 procent.

Bij tien van de zestien onderzochte vliegvelden is parkeren duurder dan in 2023. De prijzen stegen het sterkst op de vliegvelden van Amsterdam, Maastricht en Düsseldorf. Schiphol, Düsseldorf Airport, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en Luchthaven Antwerpen rekenen 100 euro of meer voor een week of acht dagen parkeren, aldus de website.

Tarieven

Op vier vliegvelden bleven de tarieven gelijk en op twee vliegvelden zijn reizigers goedkoper uit. Een parkeerplaats online reserveren op Charleroi Airport en Rotterdam The Hague Airport is bijna 20 procent goedkoper dan in 2023, meldt Vliegveldinfo.nl.

De website ging voor het onderzoek uit van de onlinetarieven van de goedkoopste beschikbare parkeermogelijkheden. Reizigers wordt aangeraden om naast online ook vroegtijdig te reserveren. Als reizigers te lang wachten, lopen ze het risico dat de goedkoopste opties al zijn volgeboekt.

Het duurst is parkeren op het vliegveld zonder reservering. "Op Eindhoven Airport zijn reizigers honderden euro's meer kwijt wanneer er niet online is gereserveerd", schrijft Vliegveldinfo.nl.

Meer uit Financieel

Toespraak Powell neemt zorgen beleggers op Wall Street niet weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen woensdag in het laatste handelsuur kortstondig omhoog na geruststellende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar eindigden toch verdeeld. Tijdens een toelichting op het rentebesluit zei Powell dat het "onwaarschijnlijk" is dat de centrale bank de rente gaat verhogen. De koersen gingen daarop gelijk omhoog, het optimisme was echter van korte duur.

2 uur geleden
Flitsmeister gaat geld vragen voor tot nu toe gratis functies

VEENENDAAL (ANP) - Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

3 uur geleden
Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

NEW YORK (ANP) - De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Het is niet duidelijk of Arebalo, die rechtstreeks aan topman Elon Musk rapporteerde, is ontslagen of zelf heeft besloten te vertrekken, volgens betrokkenen die met persbureau Bloomberg spraken.

3 uur geleden
Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

4 uur geleden
Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro). Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maakte de vermogensbeheerder bekend.

5 uur geleden
Adema geeft toch vrijstelling voor bestrijdingsmiddelen kersen

DEN HAAG (ANP) - Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema schrijft aan de Tweede Kamer dat hij deze vrijstelling "nog eenmaal" verleent. Hij reageert daarmee op een motie van de BBB, die door een ruime Kamermeerderheid is gesteund.

5 uur geleden
Aandeelhouders eens over beloning topman Unilever

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben ingestemd met een nieuw beloningsbeleid waardoor topman Hein Schumacher maximaal 17,6 miljoen euro kan verdienen. Vorig jaar verzetten aandeelhouders zich nog tegen een in hun ogen slecht onderbouwd beloningsvoorstel voor de Nederlander.

7 uur geleden