Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parijs verrast door vlucht van oud-topman Ghosn uit Japan

Parijs verrast door vlucht van oud-topman Ghosn uit Japan

PARIJS (ANP/RTR) - In Parijs is met verrassing kennisgenomen van het nieuws dat voormalig topman Carlos Ghosn van de autobedrijven Renault en Nissan uit Japan is gevlucht en naar Libanon is gevlogen. De Franse onderminister van Economische Zaken Agnes Pannier-Runacher zei op de radio "zeer verrast" te zijn over de mediaberichten.

Ghosn had geen toestemming van de Japanse autoriteiten om naar het buitenland te reizen. Hij verklaarde aan onrecht te zijn ontsnapt. Ghosn wordt in Japan verdacht van fraude en volgend jaar zou zijn rechtszaak van start gaan. Pannier-Runacher verklaarde dat Ghosn niet boven de wet staat en dat hij als Frans staatsburger recht heeft op consulaire bijstand van de Franse overheid.

Meer uit Financieel

EU legt Booking strenge regels op om 'poortwachtersrol'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt ook Booking.com de strenge regels op die gelden voor grote internetbedrijven als Google, Apple en Amazon. Het boekingsplatform voor bijvoorbeeld hotels heeft net zo'n poortwachtersrol als deze internetreuzen, vindt de EU. En dat schept verplichtingen.

27 minuten geleden
Schiphol, KLM en Marechaussee kijken tevreden terug op meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee zijn "tevreden" dat de meivakantie zonder grote problemen is verlopen. "Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest", zegt Patricia Vitalis, directeur luchthavenoperaties bij Schiphol.

31 minuten geleden
Bloomberg: moederbedrijf FlixBus wil naar aandelenbeurs

MÜNCHEN (ANP) - Flix, de Duitse moeder van busbedrijf FlixBus, is van plan naar de aandelenbeurs te gaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Naar verluidt wil Flix in de eerste week van juni de plannen bekendmaken en die maand de sprong naar de aandelenmarkt wagen.

32 minuten geleden
IT-koepel: Duitsland kampt met veel meer Russische cyberaanvallen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft het afgelopen jaar veel meer last gehad van cyberaanvallen uit Rusland en China, meldt Bitkom, de koepelorganisatie van de Duitse IT-sector. De aanvallen zorgen volgens Bitkom jaarlijks voor 148 miljard euro aan schade. Vaak zitten de georganiseerde misdaad en buitenlandse inlichtingendiensten daarachter, zegt topman Bernhard Rohleder van Bitkom tegen de zender ZDF.

1 uur geleden
Oprichter beleggingsfonds Archegos mogelijk jarenlang cel in

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De oprichter van het Amerikaanse investeringsfonds Archegos dat miljardenverliezen in de financiële sector veroorzaakte, moet mogelijk jarenlang de cel in. Het fonds van de omstreden zakenman Bill Hwang deed risicovolle beleggingen en viel uiteindelijk om. Volgens openbaar aanklagers heeft Hwang zich schuldig gemaakt aan fraude en marktmanipulatie. Het proces tegen Hwang, die vorig jaar april werd gearresteerd, begint maandag bij een federale rechtbank in Manhattan en kan mogelijk weken duren.

1 uur geleden
Verhuurders vrezen dat ze miljarden huur terug moeten betalen

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders van vrije sectorwoningen vrezen dat ze miljarden euro's aan huurders moeten terugbetalen nadat kantonrechters een streep hebben gezet door meerdere huurverhogingen, omdat die niet in lijn zijn met Europese wetgeving. Dat meldt de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) op basis van een studie naar de gevolgen van de rechtelijke uitspraken.

2 uur geleden
Recordjaar voor luchtvaartmaatschappij Emirates

DUBAI (ANP) - Emirates heeft een recordjaar achter de rug door de sterke vraag naar internationale vliegreizen. De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten en vliegt onder meer vanaf Schiphol. Daarmee is Emirates ook een concurrent van Air France-KLM.

2 uur geleden