Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parijs: Verenigd Koninkrijk moet 'echt onderhandelen' over deal

Parijs: Verenigd Koninkrijk moet 'echt onderhandelen' over deal

PARIJS (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk moet bereid zijn om "echt te gaan onderhandelen" over een brexitdeal met de Europese Unie, want de tijd voor een handelsverdrag begint te dringen. Dat zei een woordvoerder van het kantoor van de Franse president Emmanuel Macron.

Volgens Parijs is het noodzakelijk dat de Britten hun positie in die handelsgesprekken nu heel duidelijk maken. De EU heeft namelijk eigen belangen om voor te vechten, zoals eerlijke concurrentie voor zijn bedrijfsleven en vissers, aldus de woordvoerder. "We accepteren geen ondermaatse deal die onze eigen belangen niet respecteert", stelt het kantoor van de Franse president.

Het Verenigd Koninkrijk is formeel begin dit jaar al uit de EU getreden, maar door het overgangsjaar verandert er niks tot 1 januari. De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen Londen en Brussel hebben nog steeds geen eindresultaat opgeleverd. Deze week zou er over de laatste geschilpunten, vooral de visserijrechten in Britse wateren, overeenstemming moeten worden bereikt om te voorkomen dat de twee in een vechtscheiding uit elkaar gaan.

Meer uit Financieel

Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

7 minuten geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

52 minuten geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

1 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

1 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

2 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

3 uur geleden
Analisten: woekerpolisclaims kunnen NN en ASR veel geld kosten

AMSTERDAM (ANP) - Woekerpolisclaims richting Nationale-Nederlanden (NN) en ASR kunnen voor de verzekeraars een flinke kostenpost worden. Een analist van ING denkt dat NN een voorziening rond de 390 miljoen euro zou moeten nemen, voor ASR gaat hij uit van 488 miljoen euro. Kenners van KBC Securities denken ook dat bedragen in de honderden miljoenen euro's kunnen lopen.

4 uur geleden