Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paradiso geeft sleutel voor een dag aan artiesten

Paradiso geeft sleutel voor een dag aan artiesten

AMSTERDAM (ANP) - Paradiso geeft vanaf komende zondag de sleutel van het gebouw voor een dag aan artiesten. Zo mogen onder anderen Sef, Joshua J, Pitou, Meetsysteem en Marmoucha 12 of 24 uur lang kosteloos gebruik maken van het Amsterdamse poppodium, de faciliteiten en het personeel. Wat ze die dag gaan doen, is aan hen.

Paradiso wil hiermee de artiesten steunen in deze lastige coronatijd. Zo komen ze vaak niet in aanmerking voor steunpakketten van de overheid, werden geplande tournees en optredens op festivals geannuleerd en opnames voor nieuwe albums uitgesteld, aldus het poppodium. "Met het belangeloos ter beschikking stellen van al haar faciliteiten en personeel hoopt Paradiso de artiesten tegemoet te komen in zaken als repeteren, opnemen, optreden en/of filmen."

De Amsterdamse artiest Pitou is de eerste gebruiker van de poptempel. Ze neemt vier muziekvideo's op met het muziekkoor Kobra Ensemble. Haar gedroomde Amerikaanse tournee als voorprogramma van M. Ward ging dit jaar in rook op vanwege corona. Een andere artiest wil een concert geven voor dak- en thuislozen. Ook zijn er plannen om te repeteren met gastmuzikanten, een live-album op te nemen of een concert te streamen.

Korte film

Van het hele project wordt een korte film gemaakt, waarin de deelnemende artiesten terugblikken op 2020 maar ook vooruit kijken. Paradiso, dat momenteel dicht is, wil hiermee doorgaan totdat de maatregelen worden versoepeld. Overigens heeft het podium alle protocollen en draaiboeken klaarliggen om veilig en verantwoord terug te keren naar volle zalen.

Als er maximaal dertig bezoekers bij een van de programma's aanwezig kunnen zijn, maakt Paradiso dit bekend via haar website en social media.

Meer uit Binnenland

Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat: ga niet de weg op in Noord- en Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zaterdagavond in Noord- en Zuid-Holland alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan. Het KNMI heeft voor de twee provincies code oranje afgegeven om grootschalige gladheid door ijzel. "Omdat de gladheid niet goed zichtbaar is, kan dit voor verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rijomstandigheden zorgen", aldus Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Schaatsen op natuurijs van korte duur, veel ijsbanen weer dicht

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland kon zaterdag op natuurijs worden geschaatst. In Winterswijk, Doorn en De Lier gingen de ijsbanen al vroeg in de ochtend open. Lang duurde de schaatspret niet, want de banen sloten rond het middaguur door de oplopende temperatuur. De kans dat er zondag geschaatst kan worden, is klein.

3 uur geleden
Keti Koti bijgeschreven op lijst immaterieel erfgoed Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Keti Koti, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, is zaterdag officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurde op voordracht van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. Keti Koti stond al sinds 2020 in de Canon van Nederland, de vijftig vensters met belangrijke historische gebeurtenissen voor Nederland.

5 uur geleden
Tientallen demonstranten bij protest op Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zo'n honderd mensen gedemonstreerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten spraken onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uit voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

5 uur geleden
Hertellen stemmen in Tilburg is begonnen

TILBURG (ANP) - Het hertellen van de stemmen van vier stembureaus in Tilburg is begonnen. De hertelling gebeurt onder het toeziend oog van een delegatie van de Tweede Kamer en duurt naar verwachting tot 15.00 uur. Het gaat om ongeveer 6000 stemmen die opnieuw bekeken moeten worden.

6 uur geleden
KLM schrapt meerdere vluchten om hevige sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft alle vluchten naar M√ľnchen tot zondagochtend 06.00 uur geannuleerd omdat het zuiden van Duitsland kampt met hevige sneeuwval en de luchthaven daar voorlopig gesloten is. Ook de KLM-vluchten naar enkele Britse luchthavens ondervinden hinder van sneeuwval.

7 uur geleden