Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Parachutist landt vlak voor aftrap EK-duel in stadion München

Parachutist landt vlak voor aftrap EK-duel in stadion München

MÜNCHEN (ANP) - Vlak voor de aftrap van het topduel op het EK tussen Duitsland en Frankrijk is een parachutist geland op het veld van het stadion in München. Terwijl de teams zich opstelden voor het begin van de wedstrijd, landde een man met een gele parachute op het gras, vlakbij de zijlijn. Op tv was daar niets van te zien, maar toeschouwers in München deelden beelden via de sociale media.

De parachutist, die een motortje op zijn rug droeg, vloog rakelings over het publiek. Hij leek een van de kabels te raken die aan het dak van het stadion hingen en daardoor de controle over zijn parachute enigszins kwijt te raken. De man plofte met een flinke smak op het veld neer, niet ver van de zijlijn. Enkele Duitse voetballers kwamen even kijken bij de 'indringer' hoe het ging.

Het bleek te gaan om een actievoerder van Greenpeace. Op de gele parachute stond de naam van de milieuorganisatie en de tekst 'Kick out oil!'. De Duitse tak van Greenpeace liet via Twitter weten dat het ging om een protest tegen Volkswagen, één van de sponsoren van het EK.

Niet alles volgens plan

"Dit protest was niet bedoeld om het spel te verstoren of mensen te verwonden", meldt Greenpeace. Naar verluidt raakte één persoon gewond doordat de parachutist tegen een kabel aan vloog. "We hopen dat iedereen in orde is en dat niemand ernstig gewond is geraakt. De acties van Greenpeace zijn altijd vreedzaam en geweldloos. Helaas verliep niet alles volgens plan met deze campagne."

De actievoerder die op nogal gevaarlijke wijze het stadion was binnengevlogen, werd door enkele stewards afgevoerd.

Meer uit Voetbal

Scorende Frimpong is met Bayer Leverkusen op weg naar landstitel

KEULEN (ANP) - Jeremie Frimpong heeft de landstitel voor het grijpen met Bayer Leverkusen. De 23-jarige Amsterdammer droeg met een treffer bij aan een uitzege op 1. FC Köln (0-2). De koploper profiteerde zo van het gelijkspel van Bayern München bij SC Freiburg (2-2). Leverkusen heeft nu een voorsprong van 10 punten op de recordkampioen van Duitsland.

11 minuten geleden
Til ziet PSV ruime voorsprong op Feyenoord niet meer weggeven

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til ziet PSV de voorsprong van 10 punten op Feyenoord dit seizoen niet meer weggeven. "Dat zou slordig zijn, dat zie ik ons niet meer doen", aldus de middenvelder, die als invaller voor de belangrijke 2-2 zorgde. Bij die stand bleef het.

21 minuten geleden
Til maakt excuses richting Timber en noemt gedrag 'schandalig'

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til maakte na afloop van de topper tussen PSV en Feyenoord (2-2) zijn excuses richting Quinten Timber. De middenvelder van PSV reageerde met veel ophef toen de Feyenoorder in de tweede helft naar de grond ging en naar zijn hoofd greep.

25 minuten geleden
Gelijkspel bij PSV voelt voor Feyenoorder Zerrouki als nederlaag

EINDHOVEN (ANP) - Feyenoorder Ramiz Zerrouki hield een slecht gevoel over aan de uitwedstrijd tegen PSV (2-2). "We kwamen hier om te winnen. We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en alles gegeven. We zijn teleurgesteld dat het niet is gelukt", aldus de middenvelder.

35 minuten geleden
Wieffer gaat zich met Feyenoord focussen op tweede plaats

EINDHOVEN (ANP) - Mats Wieffer baalde van het gelijkspel van Feyenoord bij PSV (2-2). "Het wordt nu wel heel lastig", doelde hij op de kansen van zijn Rotterdamse ploeg op prolongatie van de landstitel. "We moeten ons nu denk ik focussen op de tweede plaats. En als PSV nog veel punten gaat verspelen, dan zien we dat wel."

57 minuten geleden
PSV kan na gelijkspel tegen Feyenoord aftellen richting landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan gaan aftellen naar de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren speelden in eigen stadion gelijk tegen eerste achtervolger Feyenoord (2-2) en behouden zo 10 punten voorsprong.

1 uur geleden
Heerenveen houdt met zege op PEC Zwolle uitzicht op play-offs

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De club uit Friesland is met die zege naar de negende plaats van de ranglijst geklommen en houdt zo uitzicht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

1 uur geleden