Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pand Eindhoven brandt uit, onduidelijk of er mensen binnen zijn

Pand Eindhoven brandt uit, onduidelijk of er mensen binnen zijn

EINDHOVEN (ANP) - De brandweer is een leegstaand pand aan de Lichtstraat in het centrum van Eindhoven, waar zaterdagavond een grote brand uitbrak, aan het slopen. Zo proberen de brandweermensen beter bij de vuurhaard te komen. Volgens een woordvoerder lijkt de brand onder controle, "maar we zijn er beducht op dat het vuur tijdens de sloopwerkzaamheden weer oplaait." De brandweer verwacht nog tot zondagmorgen bezig te zijn met nablussen.

Het vuur woedt in een pand dat volgens de brandweer vaak gebruikt wordt door dakloze mensen. Of er nog mensen binnen waren weet de brandweer niet zeker, maar als dat zo is, "dan is hun overlevingskans klein tot nihil", aldus een woordvoerder eerder.

Een deel van het dak van het gebouw is al ingestort en de brandweer verwacht dat het pand "geheel verloren gaat". Het was even mogelijk voor brandweerlieden om naar binnen te gaan, toen zijn geen mensen gezien. Maar al snel werd het te gevaarlijk binnen en moest het vuur vanaf buiten bestreden worden.

NL-Alert

Het pand staat in een druk stuk van de stad, met veel woningen in de directe omgeving, zo legt de woordvoerder uit. Bij de brand komt veel rook vrij. Er is een NL-Alert verzonden. Wie last heeft van de rook moet naar binnen gaan of het gebied verlaten, aldus de brandweer verder nog. Rond 23.30 uur is de rookontwikkeling volgens de brandweer al flink afgenomen.

Omroep Brabant meldt dat terrassen bij horecagelegenheden in de buurt zijn ontruimd. Nieuwsgierigen worden door politie en handhavers weggestuurd en de brandweer roept mensen op niet naar de brand te komen. Er zijn ruim honderd brandweerlieden ingezet.

Meer uit Binnenland

Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

15 minuten geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

1 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

1 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

2 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

4 uur geleden
Werkstraf geëist tegen Pegida-voorman voor groepsbelediging

DEN HAAG (ANP) - Tegen Edwin Wagensveld, de voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida, is woensdag in hoger beroep een taakstraf van veertig uur geëist voor onder meer groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd. Volgens de advocaat-generaal leverden de uitlatingen van Wagensveld "geen bijdrage aan het maatschappelijk debat" en hij noemde ze "onnodig grievend".

4 uur geleden
Vijf jongens aangehouden voor mishandeling minderjarige Hoogvliet

HOOGVLIET (ANP) - Vijf minderjarige jongens zijn woensdag aangehouden omdat zij mogelijk een rol hebben gespeeld bij een zware mishandeling van een 13-jarige jongen in Hoogvliet, meldt de politie. Het slachtoffer werd vrijdagavond door vijf jongens achtervolgd op de Ruitwagen en vervolgens geschopt en geslagen met een gebroken oogkas tot gevolg.

4 uur geleden