Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Panama stelt quarantaine in op basis van geslacht

Panama stelt quarantaine in op basis van geslacht

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - De regering van Panama heeft nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd waardoor burgers alleen nog op basis van hun geslacht en gezette tijden naar buiten mogen.

Vanaf woensdag mogen mannen in het land alleen nog op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen de straat op voor belangrijke taken als boodschappen of een bezoek aan de apotheek. Panamese vrouwen mogen dat op de andere doordeweekse dagen. Op zondag is het niet toegestaan naar buiten te gaan.

De maatregel duurt vijftien dagen voor alle inwoners van het land en is voor "niets meer bedoeld dan uw leven te redden", zei veiligheidsminister Juan Pino tijdens een persconferentie.

In Panama zijn 1075 gevallen van het coronavirus bekend. 27 patiënten zijn tot nu toe overleden. Afgelopen week zijn 2000 mensen vastgezet voor het niet opvolgen van de quarantaineregels, zei minister Pino.

Meer uit Buitenland

Biden: Trump gaat verkiezingsuitslag niet aanvaarden

WASHINGTON (ANP/AFP) - Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump zich niet gaat neerleggen bij een mogelijk verlies in de presidentsverkiezingen later dit jaar. Dat zei de Amerikaanse president in een interview met nieuwszender CNN woensdagavond (plaatselijke tijd).

1 uur geleden
Biden: geen wapens meer voor Israël als aanval Rafah doorgaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leveren Israël geen wapens meer als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook. Dat zegt president Joe Biden woensdagavond (plaatselijke tijd) in een interview met CNN.

4 uur geleden
Israëlische songfestivalinzending uitgejoeld bij repetitie

MALMÖ (ANP) - De Israëlische zangeres Eden Golan is woensdag tijdens een generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival uitgejoeld door publiek in de zaal. Op filmpjes die circuleren op sociale media is te horen dat er zowel in de inleiding als na afloop van haar nummer boegeroep klonk.

4 uur geleden
Nationalistische oppositie wint verkiezingen Noord-Macedonië

SKOPJE (ANP/RTR) - De verkiezingen in Noord-Macedonië zijn gewonnen door de rechts-nationalistische oppositiepartij VMRO-DPMNE. De regerende pro-Europese sociaaldemocraten hebben hun verlies erkend bij zowel de parlements- als de presidentsverkiezingen. Daardoor staat de toetreding tot de Europese Unie mogelijk op de tocht.

5 uur geleden
Israël zegt dat grensovergang opnieuw is beschoten

KEREM SHALOM (ANP/AFP) - De Israëlische krijgsmacht zegt dat de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom opnieuw is beschoten. Er zouden acht raketten zijn afgevuurd. Een persoon raakte lichtgewond.

6 uur geleden
Kroatië slaat rechtsaf met nieuwe coalitie

ZAGREB (ANP/AFP) - In Kroatië hebben politieke partijen een nieuwe coalitie gevormd. De conservatieven, die in de vorige coalitie vrijwel alleen regeerden, gaan nu samenwerken met een rechts-nationalistische partij.

7 uur geleden
Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaat uit

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse regering heeft een Russische defensieattaché het land uitgezet. Volgens de Britten werkte de diplomaat voor de militaire inlichtingendiensten. Rusland ontkent en noemt de beschuldigingen "regelrechte leugens".

8 uur geleden