Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Palestijnse premier: Westen geeft Israël toestemming te doden

Palestijnse premier: Westen geeft Israël toestemming te doden

RAMALLAH (ANP/AFP) - De Palestijnse premier Mohammed Shtayyeh beschuldigt westerse landen ervan Israël toestemming te geven om te doden in de oorlog tegen Hamas.

"Wat we uit de mond van de bezettingsleiders horen over de voorbereidingen voor een landinvasie betekent meer misdaden, wreedheden en gedwongen ontheemding", zei Shtayyeh aan het begin van een regeringsvergadering van de Palestijnse Autoriteit. "We veroordelen de verklaringen die een vrijbrief vormen om te doden en die Israël politieke dekking geven om massamoorden te plegen en Gaza verder te verwoesten."

Israël bombardeert Gaza sinds Hamasstrijders op 7 oktober Israël binnenvielen. Volgens Israël vielen door de aanvallen meer dan 1400 doden aan Israëlische zijde. Het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid in Gaza zei maandag dat meer dan 5000 mensen zijn gedood door de Israëlische tegenaanvallen op Gaza.

De Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Rishi Sunak en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz brachten de afgelopen dagen een bezoek aan Israël. Zij en andere westerse leiders hebben meermaals gezegd dat Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen. Demissionair premier Mark Rutte is maandag namens Nederland in Israël.

Meer uit Buitenland

Volgende EU-buitenlandvergadering in Brussel, niet in Boedapest

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell plant de volgende vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in augustus in Brussel. Daarmee haalt hij een streep door een geplande vergadering van Hongarije in Boedapest. Dat heeft Borrell aangekondigd na afloop van de EU-buitenlandvergadering van maandag.

18 minuten geleden
Harris prijst Biden in eerste optreden na verkiezingsexit

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft president Joe Biden geroemd om zijn nalatenschap, in haar eerste publieke optreden sinds Biden zondag bekendmaakte niet langer mee te doen aan de verkiezingen. "Zijn nalatenschap van prestaties is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis", zei ze.

1 uur geleden
Pence over terugtrekking Biden: juiste beslissing

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence zegt dat Joe Biden "de juiste beslissing" voor de Verenigde Staten heeft genomen door zich terug te trekken uit de verkiezingsrace. Daarmee heeft hij de belangen van het land boven die van zichzelf gesteld, aldus de Republikein op X.

1 uur geleden
Hoofd Secret Service: aanslag Trump grootste blunder in decennia

WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle erkent dat haar dienst gefaald heeft bij de bescherming van oud-president Donald Trump. Op een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden noemde Cheatle de mislukte moordaanslag op Trump "de grootste operationele blunder van de Secret Service in decennia".

2 uur geleden
Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

3 uur geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

3 uur geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

4 uur geleden