Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pakweg 1 op de 10 Londenaren had zondag corona

Pakweg 1 op de 10 Londenaren had zondag corona

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Ongeveer een op de tien Londenaren was zondag besmet met het coronavirus, meldt het Britse bureau voor de statistiek ONS op basis van nieuwe schattingen. De nieuwe cijfers laten zien dat de omikronvariant van het coronavirus bezig is met een forse opmars. In Londen wonen ruim 8,5 miljoen mensen.

Groot-Brittannië breekt de afgelopen dagen record op record als het gaat om nieuwe coronabesmettingen. Vrijdag stokte de teller op 122.186 gevallen, ruim 2000 meer dan op donderdag. Volgens het ONS-rapport was 1 op de 35 Britten geïnfecteerd tussen 13 en 19 december, fors meer dan de schatting van 1 op 45 in de week tot 16 december die op donderdag werd bekendgemaakt.

Veel bedrijven in Groot-Brittannië kampen met personeelstekorten door het hoge aantal coronabesmettingen. Ziekenhuizen waarschuwen voor de grote gevolgen van de nieuwe besmettingsgolf. Door de snelle opmars van de omikronvariant zijn de afgelopen week ruim 675.000 nieuwe gevallen vastgesteld. Desondanks heeft de Britse regering van premier Boris Johnson woensdag de quarantaineperiode verkort van tien naar zeven dagen.

Terwijl de regeringen in Schotland, Wales en Noord-Ierland al nieuwe gedetailleerde coronamaatregelen hebben uitgewerkt die na Kerstmis zullen komen, plant Johnson nog geen aankondigingen na 25 december. Wel heeft de Britse regeringsleider gewaarschuwd dat nieuwe beperkingen na de vakantie niet zijn uitgesloten.

Meer uit Buitenland

Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

1 uur geleden
Wereldleiders feliciteren Turkse president Erdogan met verkiezing

ISTANBUL (ANP) - Nu de Turkse kiesraad officieel bevestigd heeft dat Recep Tayyip Erdogan opnieuw gekozen is tot president van zijn land, stromen uit de hele wereld de felicitaties binnen. Onder hen was de Franse president Emmanuel Macron, die erop wees dat Frankrijk en Turkije voor gigantische uitdagingen staan die ze samen moeten aangaan. Macron noemde onder meer de terugkeer van vrede op het Europese continent.

1 uur geleden
Erdogan wint de Turkse presidentsverkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicdaroglu.

2 uur geleden
Poetin feliciteert Erdogan en roemt zijn buitenlandbeleid

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft Tayyip Erdogan alvast gefeliciteerd met zijn overwinning zondag in de Turkse presidentsverkiezingen. Volgens Poetin is Erdogans winst het bewijs dat het Turkse volk zijn "onbaatzuchtige werk" en "onafhankelijke buitenlandbeleid" waardeert. En: "We stellen uw persoonlijke bijdrage aan de versterking van vriendschappelijke Russisch-Turkse betrekkingen en voor beide partijen gunstige samenwerking op verschillende gebieden zeer op prijs."

3 uur geleden
Islamitische leiders feliciteren Erdogan als eersten met winst

DOHA (ANP) - De emir van Qatar heeft als eerste staatshoofd de Turkse president Erdogan gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst, hoewel die nog niet officieel is. "Ik wens je succes in je nieuwe ambtstermijn", schrijft sjeik Tamim bin Hamad al-Thani op Twitter. Niet lang daarna volgden felicitaties van de Taliban in Afghanistan en de Iraanse president Ebrahim Raisi.

3 uur geleden
Erdogan claimt overwinning in Turkse presidentsverkiezingen

ISTANBUL (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De zittend president dankte de kiezers die "ons de verantwoordelijkheid hebben gegeven om de komende vijf jaar te regeren".

5 uur geleden
Erdogan leidt ook in officiële eerste resultaten Turkse verkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, blijkt nu ook uit de eerste officiële resultaten. Eerder meldden staatsmedia al dat Erdogan aan de leiding gaat. Volgens de Hoge Kiesraad staat de zittende president met ongeveer driekwart van de stemmen geteld op 53,41 procent.

5 uur geleden