Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pakketbezorgers: normale bezorging tijdens winters weekend

Pakketbezorgers: normale bezorging tijdens winters weekend

DEN HAAG (ANP) - Pakketbezorgers gaan dit weekend vooralsnog als normaal te werk en verwachten niet dat het aangekondigde winterweer tot vertragingen in de bezorging zal leiden. Als dat wel het geval is, gaan de bezorgbedrijven hierover met klanten in gesprek.

PostNL laat weten de weersvoorspellingen "voortdurend" in de gaten te houden en zegt er alles aan te doen om te zorgen dat de post en de pakketten op tijd worden bezorgd. "Zo anticiperen we op situaties met extreme kou of sneeuwval, bijvoorbeeld door te strooien bij onze sorteercentra om die sneeuwvrij te houden en te zorgen dat onze de vrachtwagens daar veilig kunnen lossen", zegt een woordvoerder.

Bezorgers van PostNL worden van tevoren ingelicht over de verwachte weersomstandigheden en krijgen tips hoe ze veilig kunnen werken bij kou, gladheid of sneeuw. Bezorgers hoeven niet de weg op als het onverantwoord is, zegt PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat PostNL in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan en schaalt het de klantenservice indien nodig op om vragen te beantwoorden.

Geen ingrijpende gevolgen

Pakketbezorger DHL zegt "geen ingrijpende gevolgen" te verwachten van het aangekondigde winterweer, "tenzij er codes komen van het KNMI waardoor we de weg niet op kunnen", zegt een woordvoerder. DHL zegt op het winterweer te zijn ingesteld en controleert het wagenpark op de accu's, slotontdooiers en ijskrabbers. In dagelijkse sessies informeert het bezorgbedrijf de bezorgers en chauffeurs. DHL zegt nog geen vragen van klanten te hebben gekregen om pakketten eerder op te komen halen in verband met het weer.

Als er echt een crisissituatie ontstaat, wordt het crisisteam van het bedrijf opgetrommeld. Dan verwacht DHL ook wel de "onvermijdelijke vertragingen", maar denkt deze snel te kunnen inlopen. "De meeste sneeuw zal vallen in weekend, met name in de nacht van zaterdag op zondag. Zaterdagavond bezorgen we na half tien, zoals normaal, niet. Zondag bezorgen we helemaal niet. We blijven alert", aldus de woordvoerder.

Meer uit Financieel

PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

45 minuten geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

1 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

2 uur geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

2 uur geleden
Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

3 uur geleden