Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pakketbezorger FedEx daalt op voorzichtig Wall Street

Pakketbezorger FedEx daalt op voorzichtig Wall Street

NEW YORK (ANP) - FedEx behoorde vrijdag tot de verliezers op de beurzen in New York. Beleggers waren niet tevreden over de resultaten van de grote internationale pakketbezorger. De algehele stemming op de Amerikaanse aandelenmarkten was ook voorzichtig nu er weinig schot lijkt te zitten in de vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Moskou nog geen enkele "betekenisvolle bijdrage" gedaan om de oorlog te beëindigen.

Beleggers kauwden verder nog na op de renteverhoging van de Federal Reserve eerder deze week. De Amerikaanse centrale bank verhoogde woensdag voor het eerst sinds 2018 de rente om de hoge inflatie aan te pakken. Fed-bestuurder James Bullard legde vrijdag uit waarom hij als enige tegen die renteverhoging stemde. Hij wilde namelijk een grote rentestap en vindt dat de Fed veel meer moet doen om de inflatie te bestrijden. De rente zou volgens hem dit jaar tot ruim 3 procent moeten worden opgeschroefd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent in de min op 34.298,26 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 4.395,23 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 1.571,85 punten.

FedEx

FedEx zakte 5,5 procent. De bezorger kampte afgelopen kwartaal met personeelstekorten die werden veroorzaakt door de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. Het bedrijf boekte daardoor minder winst dan verwacht.

GameStop verloor 5 procent. De verkoper van videogames dook afgelopen kwartaal tegen de verwachting in weer in de rode cijfers. Volgens topman Matt Furlong hadden de omikronvariant en de toeleveringsproblemen een flinke impact op de resultaten tijdens de feestdagenperiode.

US Steel

US Steel daalde 3 procent. Het staalconcern gaf een tegenvallende verwachting af voor het huidige kwartaal vanwege de hogere kosten voor ruwe materialen. Boeing klom 0,8 procent. Volgens persbureau Reuters onderhandelt de vliegtuigfabrikant met luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines (min 0,2 procent) over een order van tot honderd toestellen van het type 737 MAX 10.

Restaurant Brands International verloor 1 procent. Het moederbedrijf van fastfoodketen Burger King wil zijn activiteiten in Rusland staken vanwege de Russische invasie in Oekraïne, maar de Russische partner van het bedrijf weigert de achthonderd franchiserestaurants in het land te sluiten.

De euro was 1,1007 dollar waard tegen 1,1111 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 103,93 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 106,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

9 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

13 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

14 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

15 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

15 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

16 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

17 uur geleden