Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paauw, Nijland en Van der Laan strijden om voorzitterschap KNVB

Paauw, Nijland en Van der Laan strijden om voorzitterschap KNVB

ZEIST (ANP) - Frank Paauw, Hans Nijland en Jeanet van der Laan zijn de kandidaten voor het voorzitterschap van de KNVB. De nationale voetbalbond meldt dat er geen andere mensen zich meer voor de deadline van afgelopen zondag 24.00 uur bij de nationale voetbalbond hebben gemeld.

De 65-jarige Paauw, de kandidaat van de KNVB, had als politiechef in Amsterdam en Rotterdam te maken met veel voetbalgerelateerde zaken en speelt nog in een veteranenteam. De 63-jarige Nijland nam in 2019 na 23 jaar afscheid als directeur van FC Groningen. De 44-jarige Van der Laan voetbalde 29 interlands voor Oranje en heeft bestuurlijke ervaring als lid van de Tweede Kamer en wethouder.

Oud-voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord heeft zich ook nog even in de strijd om het voorzitterschap van de voetbalbond gemengd, maar trok zich uiteindelijk terug. "Ik heb ook nog allerlei zakelijke verplichtingen, het is te veel werk", liet hij al weten.

Strengere maatregelen

Dertig afgevaardigden uit het betaald voetbal en dertig vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal stemmen op 27 mei tijdens een bondsvergadering namens de 1,2 leden van de KNVB over de opvolging van Just Spee, die zijn functie om gezondheidsredenen neerlegt.

Een selectiecommissie van de KNVB, met vertegenwoordigers uit het prof- en amateurvoetbal, heeft unaniem besloten dat Paauw de beste kandidaat is. Supportersgroepen van veel clubs zijn tegen de benoeming van Paauw omdat hij zich in het verleden heeft uitgesproken voor strengere maatregelen tegen supportersgeweld, waaronder het weren van uitfans bij risicovolle wedstrijden.

Minder beperkingen

Paauw stelt dat hij zich ook hard heeft gemaakt voor minder beperkingen voor fans. "Wellicht zijn mensen de standpunten van bijvoorbeeld de politievakbonden gaan verwarren met de mijne", reageerde hij. "Maar dan nog: het is aan mij om helder te maken waar ik voor sta."

Paauw gaat concurreren met Nijland en Van der Laan. Het duo is kandidaat gesteld door minimaal tien afgevaardigden uit het prof- of amateurvoetbal.

Bondsbestuur

De bondsvoorzitter vormt samen met de directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen en de directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee het bondsbestuur van de KNVB, dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering. De bondsvoorzitter is ook de preses van de bondsvergadering, waarin onderwerpen worden besproken die het amateurvoetbal en betaald voetbal overstijgen en in gezamenlijkheid worden behandeld.

Meer uit Voetbal

Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

44 minuten geleden
Pusic wint met voetbalclub Sjachtar Donetsk ook beker Oekraïne

RIVNE (ANP/Belga) - Coach Marino Pusic heeft met Sjachtar Donetsk de dubbel in Oekraïne gewonnen. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord won woensdag met zijn elftal de nationale beker, nadat de ploeg zich vier dagen geleden had verzekerd van de landstitel.

1 uur geleden
Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

2 uur geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

2 uur geleden
Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

3 uur geleden
Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

4 uur geleden
Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

5 uur geleden