Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paaszondag: mooi weer, maar 'blijf thuis'

Paaszondag: mooi weer, maar 'blijf thuis'

DEN HAAG (ANP) - Er zijn grote verschillen in het weer dit paasweekend. Is het zondag naar verwachting nog overwegend zonnig en warm lenteweer, op tweede paasdag slaat het weer tijdelijk om en wordt het flink kouder met een stevige wind, meldt Weeronline.

Blijf thuis, is het devies, geniet van de zon in eigen huis of op het balkon. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, heeft aangekondigd dat er gehandhaafd gaat worden, overtreders van de coronamaatregelen zullen worden beboet.

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten roepen het publiek op natuurgebieden te mijden. Veel parkeerplaatsen worden afgesloten. Dit geldt ook voor een reeks locaties aan de kust. De kans bestaat dat hele gebieden worden afgesloten, waarschuwt Staatsbosbeheer. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft het Heuvelland afgesloten voor dagtoeristen.

Ook watersporters worden gewezen op de coronamaatregelen. Volgens Rijkswaterstaat is het weliswaar niet verboden het water op te gaan maar de strenge regels gelden ook op en langs het water. Mensen moeten afstand houden, ze mogen niet met een hele groep mensen op een boot zitten en niet met een heleboel schepen bij elkaar komen.

Vorig weekeinde was er overlast van groepen motorrijders en wielrenners. Voor de paasdagen zijn veel populaire toeristische routes daarom verboden gebied en zal er extra op dergelijke groepen worden gelet. Traumachirurgen hebben er afgelopen week bij die specifieke groepen recreanten op aangedrongen thuis te blijven, om ongelukken en daarmee druk op de beperkte ziekenhuiscapaciteit te voorkomen. Traumachirurgen voeren elk jaar in het paasweekend een groot aantal operaties uit vanwege letsel bij motorrijders en wielrenners.

Premier Mark Rutte was na vorig weekend trots op Nederland omdat de overgrote meerderheid ondanks het stralende weer thuis was gebleven. Met Pasen moet dat ook. "Als we nu niet volhouden, wordt alles weer tenietgedaan", waarschuwde hij vorige week.

Meer uit Binnenland

Greenpeace draait rollen om en klaagt energiemaatschappij aan

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace dreigt met een rechtszaak omdat het Amerikaanse energiebedrijf Energy Transfer (ET) 300 miljoen euro van de milieuorganisatie heeft geclaimd. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tak van de ngo voor de rechter gedaagd omdat die in 2016 in Standing Rock protesteerde tegen de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding.

2 uur geleden
ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

14 uur geleden
ANWB roept automobilisten op hele zomer Parijs te mijden

DEN HAAG (ANP) - De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. De organisatie volgt daarmee het dringende advies van de Franse politie, ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen.

16 uur geleden
Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

17 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

18 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

19 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

19 uur geleden