Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paasweekeinde in de greep van coronamaatregelen

Paasweekeinde in de greep van coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Nederland maakt zich op voor een uitzonderlijk paasweekeinde, dat wordt beheerst door maatregelen en adviezen in verband met het coronavirus. Het kabinet heeft iedereen wederom op het hart gedrukt thuis te blijven. Premier Mark Rutte was na vorig weekend trots op Nederland omdat de overgrote meerderheid ondanks het stralende weer thuisbleef. Met Pasen moet dat ook. "Als we nu niet volhouden, wordt alles weer tenietgedaan", waarschuwde hij eerder deze week.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, heeft aangekondigd dat er gehandhaafd gaat worden, overtreders van de coronamaatregelen zullen worden beboet. Hij heeft erop aangedrongen de "traditionele paasuitjes" achterwege te laten. Geen meubelboulevards, geen tuincentrum, geen tochtjes. "Zoek elkaar niet op, blijf thuis."

Tuincentra en bouwmarkten zijn traditioneel in trek bij het publiek op de zaterdag voorafgaand aan de paasdagen. De coronacrisis lijkt de populariteit van dit soort winkels toch al te hebben opgevoerd, omdat het gedwongen thuiszitten inspireert tot klussen en tuinieren. In voorgaande weekenden was het relatief druk in bouwmarkten en tuincentra.

Alle bedrijven hebben maatregelen genomen, zoals een maximaal aantal klanten in de winkel en aangepaste openingstijden. Ook wordt met klem geadviseerd dan wel voorgeschreven een winkel individueel te bezoeken en er vooral geen uitje van te maken. Bij te hoge bezoekersaantallen kunnen winkels de deuren tijdelijk sluiten. Hetzelfde geldt voor parkeerplaatsen.

Meer uit Binnenland

Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

1 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

1 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

1 uur geleden
Grote spoorstaking in Duitsland begonnen, veel hinder verwacht

BERLIJN (ANP) - Een landelijke spoorstaking in Duitsland is donderdagavond om 22.00 uur van start gegaan. Spoorpersoneel legt in totaal 24 uur het werk neer. De verwachting is dat daardoor duizenden treinen niet zullen rijden, zowel op regionale verbindingen als langeafstandstrajecten. NS heeft al aangekondigd dat er vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland zullen rijden.

2 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

4 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

5 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden