Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paasviering scholen gaat online door

Paasviering scholen gaat online door

DEN HAAG (ANP) - De paasvieringen die veel scholen gewoonlijk organiseren kunnen vanwege het coronavirus niet doorgaan. Om leerlingen in deze tijd toch te inspireren met het paasverhaal kunnen zij aanstaande donderdag een online paasviering volgen. Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs Verus en uitgeverij Kwintessens maken deze landelijk beschikbaar.

Via start.verus.nl is op Witte Donderdag voor basisscholen om 09.30 uur en voor middelbare scholen om 10.30 uur een viering van 20 minuten georganiseerd. De presentatie van de online viering is in handen van musicus Elbert Smelt en journalist Rinke Verkerk. De presentatoren vertellen het paasverhaal door middel van liederen en verhalen. Ook kunnen de kinderen live reageren en eigen verhalen of intenties del­en.

Meerdere scholen hebben al aangegeven mee te doen met het online paasfeest, zoals het Nuborgh college in Nunspeet: "We vinden het belangrijk om samen te komen, ook al is dat nu digitaal. Als docenten en als christenen willen we de leerlingen graag hoop geven."

Meer uit Binnenland

Rode Kruis: aantal hittebehandelingen Vierdaagse valt nog mee

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft tot nu toe weinig wandelaars van de Vierdaagse behandeld vanwege de hitte. Rond 11.30 uur viel het volgens een woordvoerster mee en zijn bij de eerste medische post op de route zo'n vijftig oververhitte mensen gekoeld met ijs. Zij krijgen een zakje ijs in de nek of op een plek op het been.

14 minuten geleden
Impact storing op haven Rotterdam valt mee, wel hinder terminal

ROTTERDAM (ANP) - Het afwikkelen van de scheepvaart in de Rotterdamse haven ondervindt geen hinder van de computerstoring die wereldwijd voor problemen zorgt. Dat zegt het Havenbedrijf Rotterdam na een inventarisatie van de impact voor de grootste haven van Europa.

20 minuten geleden
Talpa verwacht 'in de loop van de dag' weer volledig te werken

HILVERSUM (ANP) - De impact van de wereldwijde computerstoring bij Talpa valt tot nu toe mee. Een woordvoerster laat na een inventarisatie aan het ANP weten te verwachten "in de loop van de dag technisch alles weer" te kunnen.

32 minuten geleden
Systemen reisorganisatie Prijsvrij lagen ook plat

DEN BOSCH (ANP) - Reisorganisatie Prijsvrij kampte de gehele vrijdagochtend met een computerstoring. Aan het eind van de ochtend waren de problemen verholpen, laat een woordvoerder weten.

33 minuten geleden
VodafoneZiggo waarschuwt voor langere wachttijden klantenservice

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo waarschuwt voor langere wachttijden bij zijn klantenservice als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Volgens het telecombedrijf is de basisdienstverlening niet geraakt. Maar twee van de externe callcenters, waarvan VodafoneZiggo gebruikmaakt, zijn niet beschikbaar als gevolg van de storing.

40 minuten geleden
KLM: kom niet naar Schiphol bij annulering of ernstige vertraging

SCHIPHOL (ANP) - KLM roept passagiers op niet naar Schiphol te komen als hun vlucht geannuleerd is of ernstige vertraging heeft door de wereldwijde computerstoring. Het vliegverkeer is op dit moment beperkt door de storing.

41 minuten geleden
Wandelaars Vierdaagse snappen inkorten route, balen wel

NIJMEGEN (ANP) - Begrijpelijk, maar jammer. Zo zien veel wandelaars aan de Vierdaagse de maatregel die de organisatie donderdag nam vanwege de hitte. De routes op de laatste wandeldag zijn ingekort, alle afstanden zijn vrijdag 10 kilometer korter. De temperatuur kan vrijdag in Nijmegen oplopen tot 30 graden.

42 minuten geleden