Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paarse Vrijdag voor het eerst ook op basis- en hoger onderwijs

Paarse Vrijdag voor het eerst ook op basis- en hoger onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Scholieren uiten vrijdag hun steun aan lhbti-jongeren door in paarse kleding naar school te komen. De zogeheten Paarse Vrijdag is bedoeld om homo-, biseksuele, lesbische en transgender jongeren en scholieren die op een andere manier niet hetero zijn, te laten weten dat ze erbij horen. Voor het eerst doen ook basisscholen, hbo-opleidingen en universiteiten mee, naast middelbare scholen waar Paarse Vrijdag al jaren aandacht krijgt.

Topsporters en bekende Nederlanders geven onlinegastlessen voor de basisscholen. Onder anderen oud-voetbalcoach Louis van Gaal, acteur Frank Lammers, schaatser Jochem Uytdehaage en journalist Barbara Barend praten met de kinderen over diversiteit. Bij het ministerie van Onderwijs hijsen de ministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven de regenboogvlag.

De regenboog is dit weekend ook prominent aanwezig in het betaald voetbal, waar de cornervlaggen, speldjes op de kleding van de officials en plopkappen van verslaggevers de regenboogkleuren hebben. Aanvoerders spelen met een band waarop #OneLove staat, de naam van de KNVB-campagne tegen discriminatie.

Meer uit Binnenland

OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

33 minuten geleden
CBS: meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar terug

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar eerder. Ook het aantal mensen dat vorig jaar aangaf slachtoffer te zijn geweest van traditionele criminaliteit (geweld, diefstal, inbraak, vernielingen) is voor het eerst sinds 2021 weer toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

45 minuten geleden
Schip dat vastzat onder Rotterdamse brug weer los

ROTTERDAM (ANP) - Het containerschip dat vrijdagochtend vast kwam te zitten onder de Willemsbrug in Rotterdam is weer los. Het schip voer vrijdagochtend tegen de brug aan. Een aantal containers die leeg zouden zijn, kwam daarbij in de Nieuwe Maas terecht. Niemand is gewond geraakt.

47 minuten geleden
Nieuwe zaak Consumentenbond tegen Facebook en Instagram

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond begint een nieuwe rechtszaak tegen Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. De organisatie wil voor elkaar krijgen dat gebruikers een schadevergoeding krijgen voor het schenden van hun privacy.

3 uur geleden
Schade aan pand in Den Haag door explosie

DEN HAAG (ANP) - In een portiek aan de Jacob Catsstraat in Den Haag is een explosie geweest. Door de ontploffing is er schade aan het pand in de Schildersbuurt. Er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

9 uur geleden
Raad van toezicht WNL baalt van eerdere reactie op AD-artikel

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van omroep WNL baalt van eerdere reacties op het AD-artikel over het vermeende wangedrag van directeur Bert Huisjes. Zo zei de raad van toezicht eerder onder meer dat zij "zich gelukkig prijst" met Huisjes, iets wat tot kritiek leidde van onder meer de NPO.

16 uur geleden
Chemours betaalt schoonmaak van met PFAS vervuilde moestuinen

DORDRECHT (ANP) - Chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht betaalt het schoonmaken van moestuinen in de buurt die zijn vervuild met PFAS. Het is de eerste concrete stap die Chemours zet, nadat de rechter in september had geoordeeld dat het bedrijf aansprakelijk is voor de schade die in ieder geval tussen 1984 en 1998 is aangericht door PFAS-uitstoot. Het ging om een tussenvonnis in de zaak die is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden.

17 uur geleden