Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paar duizend politiemedewerkers bij protest in Den Haag

Paar duizend politiemedewerkers bij protest in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Enkele duizenden politiemedewerkers hebben zich woensdag aan het begin van de middag verzameld op het Malieveld in Den Haag voor een werkonderbreking. Ze protesteren om het vastlopen van onderhandelingen over een permanente regeling voor vroegpensioen.

De politievakbonden ACP, NPB, ANPV en Equipe organiseren de actie, die duurt van 11.30 tot 15.30 uur. Behalve een programma op het Malieveld wordt een protestmars door Den Haag gehouden. Op een podium op het Malieveld vertelden politiemensen over hun werk en de zwaarte ervan. "Politiewerk is zwaar, zowel fysiek als mentaal, basta." Over het stoppen van de regeling zei een van hen: "Het getuigt niet van enig respect voor alle collega's die zich jarenlang hebben ingezet voor de maatschappij."

Ook Tuur Elzinga sprak de menigte toe. "Jullie verdienen het om op tijd te kunnen stoppen met dit zware en verantwoordelijke werk", zei de FNV-voorman. Hij riep de politiek op om te komen met een "structurele en ruimere regeling voor het eerder stoppen met zwaar werk".

"Vierkant achter de actie"

Plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer zei tegen de verzamelde menigte dat de korpsleiding "vierkant achter de actie" staat. Volgens Huyzer is het niet voor iedereen mogelijk om door te werken tot de AOW-leeftijd. "Dat begrijpen wij als korpsleiding."

De bonden willen een permanente en verbeterde regeling voor het vroegpensioen. Sinds 2021 kunnen politiemedewerkers tot drie jaar voordat ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken stoppen met werken, maar deze regeling is tijdelijk.

Meer uit Binnenland

Forse toename kosten asielopvang: van 1,6 naar 2,7 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De asielopvang heeft vorig jaar 2,7 miljard euro gekost, zo staat in het jaarverslag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat is een flinke toename vergeleken met het jaar ervoor, toen het COA 1,6 miljard euro nodig had voor de opvang van vreemdelingen. De voornaamste oorzaak is de hoge prijs die betaald wordt voor (crisis)noodopvang.

7 uur geleden
Aankomst MH17-slachtoffers herdacht op vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Op de vliegbasis in Eindhoven is herdacht dat tien jaar geleden de eerste veertig slachtoffers van de vliegramp met de MH17 arriveerden. In de drie opvolgende dagen in 2014 kwamen nog eens 187 kisten aan en in de maanden daarna nog enkele tientallen, tot een totaal van 296 slachtoffers. Twee van de omgekomenen zijn nooit teruggevonden.

9 uur geleden
Nog eens vier keer celstraf voor supportersgeweld bij FC Twente

ALMELO (ANP) - Bij de rechtbank in Almelo zijn dinsdag nog eens vier mannen veroordeeld tot celstraffen van twee en drie maanden wegens geweldpleging en mishandeling bij rellen na de wedstrijd FC Twente tegen het Zweedse Hammarby IF vorig jaar juli. Twee andere verdachten kregen voorwaardelijke celstraffen en een taakstraf van 240 uur. Een week geleden werden al vijf relschoppers wegens geweldpleging veroordeeld tot celstraffen van een en twee maanden en vijf anderen tot taakstraffen van honderd tot 240 uur.

11 uur geleden
Man die overleed door mishandeling in Den Haag woonde in azc

DEN HAAG (ANP) - Het slachtoffer van een dodelijke mishandeling afgelopen weekend in het centrum van Den Haag is een 23-jarige man uit Somaliƫ, meldt de politie dinsdag. Hij woonde in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). De politie wil dinsdag nog geen vragen beantwoorden over eventuele aanhoudingen.

11 uur geleden
In hoger beroep 22 jaar cel voor schutter moord Ayla Mintjes

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 25-jarige Jeremia T. dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de moord op Ayla Mintjes, ruim drie jaar geleden. Tegen T. was twee weken geleden door het Openbaar Ministerie 28 jaar celstraf geƫist.

11 uur geleden
Tekening Liebermann uit Boijmans terug naar diens erven

ROTTERDAM (ANP) - De tekening Schrijvend meisje aan een tafel van Max Liebermann moet terug naar de erven van deze Duitse kunstenaar (1847 - 1935), vindt de zogenoemde Restitutiecommissie. Zij acht het voldoende aannemelijk dat zijn weduwe Martha Liebermann de tekening onvrijwillig is kwijtgeraakt als gevolg van omstandigheden die verband hielden met het naziregime. De tekening is sinds 1959 onderdeel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen en officieel in het bezit van de gemeente Rotterdam.

11 uur geleden
Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

13 uur geleden