Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn aan het eind van de ochtend aangekomen bij de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Volgens een woordvoerster zijn drie onderzoekers ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

Het is niet duidelijk hoe lang ze hier bezig zullen zijn. De onderzoekers kijken nu vooral naar "vluchtige informatie", informatie die ze deze dag nog kunnen veiligstellen, legt de woordvoerster uit. Tijdens het verkennende onderzoek kunnen ze volgens haar wel al hun bevoegdheden inzetten, zoals mensen spreken en informatie opvragen.

Zondagavond stortten de hellingen van de zes verdiepingen tellende parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers gevallen. Het ziekenhuis laat weten dat er geen instortingsgevaar is voor de totale garage. De fietsenstalling die er ook zit, is veilig te betreden. In de garage stonden nog enkele tientallen auto's.

Eerder annuleerde het ziekenhuis de geplande behandelingen en bezoeken voor maandag omdat patiënten, bezoekers en medewerkers de komende tijd niet kunnen parkeren in de garage. Behandelingen die echt niet kunnen wachten gaan wel door, patiënten worden hierover geïnformeerd. Het ziekenhuis is momenteel op zoek naar alternatieve parkeeropties.

Meer uit Binnenland

Man (46) aangehouden in zaak dode vrouw Goirle

GOIRLE (ANP) - Een 46-jarige man uit Baarle-Hertog (België) is maandagavond aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dood van een vrouw uit Goirle, meldt de politie. De verdachte zit vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

43 minuten geleden
Westerwolde geeft COA vier weken voor oplossing opvang Ter Apel

SELLINGEN (ANP) - De gemeente Westerwolde geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot half juli de tijd om dagelijks minder dan 2000 mensen op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel te laten overnachten. Het COA zou daar vertrouwen in hebben, reden voor de gemeente waarbinnen het aanmeldcentrum ligt tot dan "vinger aan de pols te houden", bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Mocht dat niet lukken, "ondernemen we alsnog gerechtelijke stappen".

1 uur geleden
Basisschool Oss dicht om bedreiging leerlingen groep 8

OSS (ANP) - Basisschool IKC Regenboog in het Brabantse Oss sluit dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 volgens de politie online zijn bedreigd. Er zijn meerdere aangiften gedaan, stelt de politie. De scholengemeenschap spreekt zelf van een "onrustige situatie". Een gemeentewoordvoerder wil niets over de situatie zeggen.

2 uur geleden
Vrouw (46) overleden na steekpartij op vrijdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 46-jarige vrouw is overleden na een steekpartij in Amsterdam Nieuw-West in de nacht van donderdag op vrijdag, bevestigt een politiewoordvoerster na berichtgeving van lokale media maandag. De politie kreeg vrijdag rond 01.20 uur meerdere meldingen van een steekpartij bij een flat aan de Ookmeerweg. Daarna werden twee gewonden gevonden, twee anderen werden aangehouden.

3 uur geleden
Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

UTRECHT (ANP) - Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

4 uur geleden
Inspectie ontevreden over ondersteuning scholieren

UTRECHT (ANP) - Op veel scholen is de extra ondersteuning van leerlingen die daaraan behoefte hebben niet goed genoeg, constateert de onderwijsinspectie. De organisatie deed onderzoek op tweehonderd scholen in het primair onderwijs, tachtig in het (voortgezet) speciaal onderwijs en bij 111 afdelingen van voortgezet onderwijs en praktijkscholen.

4 uur geleden
Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

5 uur geleden