Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Overwerkers in zorg niet slechter af door korting toeslagen'

'Overwerkers in zorg niet slechter af door korting toeslagen'

DEN HAAG (ANP) - Zorgmedewerkers die toeslagen moeten terugbetalen omdat zij dit jaar door coronagerelateerd overwerk te veel verdienen, gaan er in veruit de meeste gevallen toch financieel op vooruit. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Zij ziet geen mogelijkheden om terugvorderingen tegen te houden, zoals een deel van de Kamer had gevraagd.

Van Huffelen meldde vorige week al dat de Belastingdienst geen uitzondering kan maken voor zorgmedewerkers die dit jaar door overwerk meer verdienen dan zij vooraf hebben opgegeven. Dat kan ertoe leiden dat zij recht hebben op minder huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag dan zij nu ontvangen en dus achteraf geld terug moeten betalen.

Niet alleen de oppositie maar ook regeringspartij VVD had de staatssecretaris gevraagd toch nog eens te kijken of een oplossing mogelijk is. Daarbij droegen sommige partijen ook zelf mogelijkheden voor compensatie aan. Maar alle opties blijken nauwelijks uitvoerbaar, veel te duur, of extra nadelig voor een andere groep.

Het kabinet maakte vorige week bekend dat het zorgpersoneel dit najaar een eenmalige bonus van 1000 euro netto tegemoet kan zien. Dat extraatje is zo vormgegeven dat het geen gevolgen heeft voor het recht op toeslagen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 week geleden
hoe je het wend of keert--we worden ALTIJD bedrogen. veel beloven--weinig geven doet het stemvee in vreugde leven.
ut kruuwigentje 1 week geleden
Volgens mij gaat die €1000 euro net zo worden ,als de € 1000 euro van Eurofiel Rutte,Onze CDA minister moet eerst maar eens storten,naar deze onderbetaalde zorg medewerkers,Hebben ze hard en hard verdiend

Meer uit Gezond

'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

8 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

15 uur geleden
Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald van 103 naar 94. Het is de tweede keer dat het aantal onder de honderd komt. Ook afgelopen zaterdag lagen 94 mensen met het coronavirus in ziekenhuizen. Dit is het laagste aantal in maanden. Het gemiddelde ziekenhuis behandelt nu minder dan twee coronapatiënten.

1 dag geleden
Waarschuwingsapp gaat CoronaMelder heten

DEN HAAG (ANP) - De coronawaarschuwingsapp waaraan het kabinet werkt, krijgt de naam CoronaMelder. Dat meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken, beslist het kabinet volgende week.

1 dag geleden
'Een op de zes wil zich niet laten vaccineren tegen corona'

HILVERSUM (ANP) - Een op de zes mensen wil zich niet laten inenten als er een coronavaccin beschikbaar is. En bijna een kwart van de Nederlanders twijfelt of ze het zullen doen. Dat meldt EenVandaag op basis van een opiniepeiling onder ruim 35.000 mensen.

2 dagen geleden
Dodental corona stijgt steeds langzamer

BILTHOVEN (ANP) - Het coronavirus is nog steeds op zijn retour in Nederland, blijkt uit de cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht. Het officiële dodental steeg met negentien ten opzichte van een week geleden, maar het gaat vooral om mensen die eerder al zijn gestorven. Pas in de afgelopen week is dit doorgegeven.

2 dagen geleden
Opbouw voorraad medicijnen moet medio 2022 klaar zijn

DEN HAAG (ANP) - Uiterlijk op 1 juli 2022 moet er een geneesmiddelenvoorraad voor vijf maanden zijn. Dat schrijft minister Martin van Rijn (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. Daarmee moet 85 procent van de kortdurende tekorten worden opgevangen. Tekorten komen steeds vaker voor.

2 dagen geleden