Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oververmoeide shorttrackster Schulting richt zich op WK in Ahoy

Oververmoeide shorttrackster Schulting richt zich op WK in Ahoy

HEERENVEEN (ANP) - Suzanne Schulting stelt alles in het werk om in maart mee te kunnen doen aan de wereldkampioenschappen in Ahoy. Dat zei de shorttrackster maandag bij de presentatie van de Nederlandse selectie voor het nieuwe seizoen in Thialf in Heerenveen.

Schulting was na vorig seizoen oververmoeid en moest verplicht rust nemen. De bijna 26-jarige Friezin komt daardoor voorlopig niet in actie. "Het is fijn om hier te zijn", sprak Schulting. "Het gaat eigenlijk heel erg goed. Ik ben weer begonnen met het opbouwen van mijn trainingen. Deze week heb ik de laatste medische testen. Ik hoop dat ik daarna volledig groen licht krijg om door te bouwen. Met uiteindelijk maar één doel, de WK in Ahoy."

Voor veelvoudig kampioene Schulting viel het niet mee om het rustiger aan te doen. "Ik ben de afgelopen jaren niet anders gewend om op het hoogste niveau te trainen. Als dat niet kan en mag om je lichaam rust te geven, is dat best lastig." Wat hielp was dat ze de uitslagen van testen onder ogen kreeg. "Het was wat dat betreft wel prettig dat het echt zwart-op-wit stond. Dat maakte het een stuk makkelijker. Medici zeiden tegen me dat ik rust moest nemen en pas op de plaats moest maken. Dat heb ik afgelopen zomer gedaan en het is goed bevallen. Het was fijn om even afstand te nemen."

Schulting trainde de laatste tijd voor zichzelf en ontdekte nieuwe dingen. "Zo ben ik erachter gekomen dat ik het heel fijn vind om in mijn eentje te fietsen, met een podcastje op. Ik genoot van de dingen die ik wel mocht doen. Ik moest heel goed naar mijn lichaam luisteren."

De meest succesvolle Nederlandse shorttrackster aller tijden ging vorige week donderdag voor het eerst het ijs weer op en traint maandag voor de tweede keer. "Dat is toch semi-spannend. Het voelt fijn om weer met het team te kunnen trainen."

Meer uit Sport

Tennisster Rus strandt in eerste ronde WTA-toernooi Rome

ROME (ANP) - Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rome te bereiken. De 33-jarige Zuid-Hollandse was op het gravel in de Italiaanse hoofdstad niet opgewassen tegen Camila Osorio uit Colombia. Ze verloor in drie sets: 6-4 3-6 4-6.

12 uur geleden
Van de Zandschulp via kwalificaties naar hoofdtoernooi in Rome

ROME (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft het hoofdschema van het masterstoernooi van Rome bereikt. De 28-jarige tennisser won in de tweede ronde van de kwalificaties in twee sets van de Argentijn Facundo Bagnis: 6-3 6-1.

12 uur geleden
Italiaan Milan sprint naar ritwinst in Giro

ANDORA (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een grotendeels vlakke rit van Acqui Terme naar Andora over 152 kilometer. Kort voor de streep lag nog een korte beklimming van de Capo Mele, bekend uit de wielerklassieker Milaan-Sanremo.

14 uur geleden
Girmay stapt na twee valpartijen uit Giro d'Italia

ANDORA (ANP) - De Eritrese wielrenner Biniam Girmay heeft de Giro d'Italia verlaten nadat hij in de vierde etappe tweemaal ten val was gekomen. Eerst ging de renner van het Belgische Intermarché-Wanty met nog vijf andere renners onderuit op de door regen glad geworden wegen.

15 uur geleden
Aankomst olympische vlam moet enthousiasme voor Spelen losmaken

MARSEILLE (ANP/AFP) - Marseille loopt woensdagavond naar verwachting uit voor de olympische vlam, die op een oude zeilboot vanuit Olympia arriveert. Daarna begint een fakkeltocht over 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. In de Zuid-Franse havenstad worden 150.000 toeschouwers verwacht. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

15 uur geleden
Vingegaard spreekt na zware val hoop uit op Tourdeelname

GLYNGØRE (ANP) - De Deen Jonas Vingegaard heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Baskenland weer buiten op de racefiets getraind. Dat blijkt uit een filmpje dat zijn ploeg Visma - Lease a Bike heeft gepost. De tweevoudig Tourwinnaar liep bij de val begin april een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij lag twee weken in het ziekenhuis. Vingegaard hoopt eind juni te kunnen starten in de Tour de France.

17 uur geleden
Zieke Welten niet meer van start in Giro d'Italia

ACQUI TERME (ANP) - Bram Welten is niet meer van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van dsm-firmenich PostNL is ziek, zo meldt zijn ploeg.

18 uur geleden