Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overvallers Mexico plegen 'diefstal van de eeuw'

Overvallers Mexico plegen 'diefstal van de eeuw'

MANZANILLO (ANP) - Minstens tien zwaargewapende overvallers hebben bij een particulier bedrijf nabij de haven van de Mexicaanse stad Manzanillo zeker twintig containers met onder meer goud en zilver leeggeroofd. Ze overmeesterden het aanwezige personeel en selecteerden de containers om leeg te roven. De overvallers werden op het afgelegen terrein niet opgemerkt en namen acht tot tien uur de tijd voor het leeghalen van containers met behulp van onder meer kranen. Mexicaanse media spreken van "de diefstal van de eeuw".

De autoriteiten laten niet veel los over het onderzoek. De overval is nu pas bekendgemaakt en was op eerste pinksterdag. In de containers zaten behalve goud en zilver ook zink en dure elektronische apparatuur. De overval heeft ook de 500 kilometer oostelijker gelegen hoofdstad Mexico-Stad geschokt. Het federale Openbaar Ministerie heeft zich op de zaak gestort, berichtten Mexicaanse media dinsdag. Het hoofd van de nationale douane noemde de overval "een grote operatie van de georganiseerde misdaad". Een zegsman van de politie in de getroffen deelstaat Colima heeft de overval "ongekend in omvang" genoemd.

Maar over de geschatte waarde van de buit is niets meegedeeld. De bende die de misdaad pleegde zou goed op de hoogte zijn geweest van de inhoud van de containers. Het particuliere bedrijf naast het bewaakte haventerrein van Manzanillo zou slecht beveiligd zijn geweest.

Meer uit Buitenland

Paus Franciscus aan de beterende hand, maar nog in het ziekenhuis

ROME (ANP/RTR/AFP) - Paus Franciscus heeft opnieuw een goede en rustige nacht doorgebracht in het ziekenhuis, melden bronnen in het Vaticaan vrijdag. Volgens zijn artsen lijkt hij goed te herstellen van de bronchitisinfectie.

1 uur geleden
Antwerpse burgemeester mogelijk doelwit terreurverdachten België

ANTWERPEN (ANP) - De terreurverdachten die eerder deze week in België werden opgepakt, beraamden een moordaanslag op de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, meldt het Belgische Openbaar Ministerie. Ze maakten zich onder meer boos over het Antwerpse hoofddoekverbod voor baliemedewerkers, schrijven Belgische kranten.

1 uur geleden
Drie tegenstanders voor Erdogan bij Turkse presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/DPA) - Recep Tayyip Erdogan (69) krijgt bij de aankomende presidentsverkiezingen te maken met drie tegenstanders volgens de officiële kandidatenlijst. De belangrijkste uitdager van de zittende president is de leider van de grootste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij CHP, Kemal Kilicdaroglu (74). Hij voert campagne namens zes partijen.

2 uur geleden
Griekse spoorweginspecteur opgepakt vanwege treinramp

ATHENE (ANP/AFP) - Een Griekse spoorweginspecteur is vrijdag aangehouden in verband met de treinramp van vorige maand waarbij 57 mensen om het leven kwamen. Hij wordt beschuldigd van "verstoring van de verkeersveiligheid", met de dood van veel mensen tot gevolg, volgens een gerechtsfunctionaris.

3 uur geleden
Jaar cel geëist tegen plunderende politieagente in Paramaribo

PARAMARIBO (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft donderdag een jaar celstraf geëist tegen politieagente Edith R., tijdens een speciale zitting voor de plunderaars van 17 februari. Tegen haar partner Guillermo B. werd een straf van 8 maanden waarvan drie voorwaardelijk geëist, zo schrijft de Surinaamse nieuwssite Waterkant.

5 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt mogelijk vervroegd vrij

PRETORIA (ANP) - De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius krijgt mogelijk vrijdag al te horen of hij vervroegd vrijkomt. 'Blade runner' zoals de bijnaam van de gehandicapte sporter luidt, werd in 2017 veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriendin.

7 uur geleden
Trump gaat zichzelf dinsdag aangeven zegt advocaat

PALM BEACH (ANP) - Volgens een van zijn advocaten zal voormalig president Donald Trump zichzelf dinsdag aangeven voor voorgeleiding in verband met de aanklacht tegen hem in een rechtbank in Manhattan. Dit schrijft The New York Times.

7 uur geleden