Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

Cobolli pakte pas bij 6-0 2-0 zijn eerste game en zijn eerste game werd met luid gejuich ontvangen op de tribunes van het Court Suzanne Lenglen. De Italiaanse nummer 159 van de wereld wist in de derde set aardig mee te komen met de mondiale nummer 1, maar spannend werd het geen moment.

Alcaraz liet in de derde set bij 5-3 drie wedstrijdpunten onbenut, werd vervolgens gebroken, maar maakte het bij 6-5 af op zijn vijfde wedstrijdpunt.

Beenblessure

Voor Alcaraz was het zijn eerste wedstrijd op een grand slam sinds de US Open, die hij in september van vorig jaar wist te winnen. De Spanjaard meldde zich begin dit jaar met een beenblessure af voor de Australian Open.

In de tweede ronde neemt Alcaraz het op tegen de Japanner Taro Daniel. Vorig jaar verloor Alcaraz in Parijs in de kwartfinales van Alexander Zverev.

Sinner

In navolging van Alcaraz kende ook Jannik Sinner een voortvarende start. De als achtste geplaatste Italiaan had in de avondpartij weinig moeite om zich te ontdoen van de Fransman Alexandre Muller. Het werd 6-1 6-4 6-1. De partij duurde een uur en 46 minuten.

De 21-jarige Sinner is op een grandslamtoernooi nog nooit verder dan de kwartfinales gekomen. Hij stond al wel twee keer in de eindstrijd van een masterstoernooi.

Sinner en Alcaraz zitten in de bovenste kant van het schema, samen met onder anderen Novak Djokovic, die eerder op de dag ook in drie sets wist te winnen.

Meer uit Sport

Gunnewijk stopt als bondscoach van Nederlandse wielrensters

EINDHOVEN (ANP) - Loes Gunnewijk stopt aan het einde van dit jaar als bondscoach van de Nederlandse wielrensters. Onder haar leiding veroverden de vrouwen 55 medailles op wereldkampioenschappen, EK's en de Olympische Spelen.

2 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt naar finales bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt hebben zich bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini verzekerd van een finaleplaats. De Munck plaatste zich met een score van 15,000 punten als derde voor de finale op het onderdeel voltige. Voor de 24-jarige turner wordt het zijn derde EK-finale op rij. Oleg Vernjajev uit Oekraïne was met 15,166 punten de sterkste in de kwalificatie.

14 uur geleden
Van de Zandschulp toont herstel in Madrid met zege op Eubanks

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Madrid doorgedrongen tot de tweede ronde. De 28-jarige Nederlander versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 6-3 6-3.

15 uur geleden
Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes

PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.

16 uur geleden
Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

17 uur geleden
Wielrenner Godon na ritwinst nieuwe leider in Romandië

FREIBURG (ANP) - Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d'Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

18 uur geleden
WK baanwielrennen 2025 van San Juan naar Santiago in Chili

AIGLE (ANP) - De WK baanwielrennen in 2025 verhuist van het Argentijnse San Juan naar Santiago in Chili. Dat maakte de internationale wielerunie UCI bekend. Het mondiale titeltoernooi vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober.

20 uur geleden