Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overtreders avondklok op Aruba betalen boete niet

Overtreders avondklok op Aruba betalen boete niet

ORANJESTAD (ANP) - Op Aruba hebben sinds de invoering van de avondklok op 21 maart 355 mensen een boete van 1000 gulden (500 euro) gekregen omdat ze zonder reden op straat waren. Het merendeel, 308 mensen, heeft hun boete echter nog steeds niet betaald.

Volgens officier van justitie Yolanda Pronk lopen die nu het risico om voor de rechter te moeten verschijnen en een hogere boete te krijgen. Wie helemaal niet betaalt, moet twintig dagen de gevangenis in. Dertien personen hebben de boete betaald, 34 hebben een betalingsgregeling aangevraagd.

De avondklok op Aruba geldt tussen negen uur 's avonds en zes uur 's ochtends en is ingesteld om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Op het eiland zijn 92 positieve besmettingen geregistreerd. Inmiddels zijn 32 mensen hersteld. Niemand is overleden.

De overheid deed dinsdag een oproep aan mensen die recent zijn geknipt door een bepaalde kapper, om zich te melden. De kapper is besmet met corona en ligt nu op de intensive care. Het vermoeden bestaat dat de kapper meerdere klanten heeft besmet, mogelijk in de kapsalon of daarna tijdens huisbezoeken. De regering op Aruba verbiedt kappers en schoonheidsspecialisten thuis te werken.

Meer uit Binnenland

Afsluitdijk (A7) dicht door ongeluk met vrachtwagen

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

13 minuten geleden
OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

LEEUWARDEN (ANP) - Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geƫist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

25 minuten geleden
Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

35 minuten geleden
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

DELFT (ANP) - Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, zegt onder juridische druk een artikel van de eigen site te hebben verwijderd. Het gaat om een verhaal onder de kop 'Hoe zwijgplicht leidde tot angst onder medewerkers I&IC en vertrouwensbreuk met rector'.

1 uur geleden
Wind afgenomen, geen waarschuwing meer van kracht

DE BILT (ANP) - Er geldt geen waarschuwing meer voor de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Die gebieden hadden dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten, maar kort voor 10.00 uur meldde het KNMI dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn.

1 uur geleden
Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

2 uur geleden
Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

3 uur geleden