Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overstromingen maken herverzekeren volgens Munich Re duurder

Overstromingen maken herverzekeren volgens Munich Re duurder

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse herverzekeraar Munich Re verwacht dat de prijzen voor herverzekeren gaan stijgen. Dat komt onder meer door de grote overstromingen van afgelopen zomer in Duitsland en Nederland. Andere gebieden in Europa zijn getroffen door grote bosbranden. Ook de coronacrisis, de stijgende inflatie en het stijgende aantal cyberaanvallen spelen volgens Munich Re een rol bij het stijgen van de prijzen.

In juli leidden overstromingen tot grote schade in Duitsland, Nederland en andere delen van Europa. Die hebben in totaal voor zo'n 46 miljard euro aan schade veroorzaakt, waarvan 9 miljard euro was verzekerd. Het grootste deel, 33 miljard euro, werd in Duitsland geleden. Volgens Munich Re was het de duurste natuurramp in de Duitse geschiedenis.

Door klimaatverandering is de verwachting dat er vaker dit soort extreme weersomstandigheden zullen voorkomen. "Naast verbeterde preventieve maatregelen moet bij risicobeoordelingen meer rekening worden gehouden met de invloed van klimaatverandering, die juist dit soort regionale extreme regenval waarschijnlijker maakt", aldus Munich Re.

Cyberaanvallen

Het bedrijf vindt ook dat er meer aandacht moet komen voor de preventie van cyberaanvallen. De schade die door dit soort aanvallen wordt veroorzaakt kan niet alleen door verzekeraars worden gedragen, vindt Munich Re. Daarom zou er overheidssteun moeten komen om "bepaalde systemische cyberrisico's te bestrijden, bijvoorbeeld die het gevolg zijn van cyberoorlogvoering".

Het algemene prijspeil stijgt de afgelopen tijd ook hard. Door de hogere inflatie wordt herverzekeren eveneens duurder.

Reguliere verzekeraars kunnen zich bij herverzekeraars indekken tegen het financiële risico dat ze (veel) moeten uitkeren. Herverzekeraars zoals Munich Re bieden die mogelijkheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

President Erdogan hoopt dat Turkse lira snel stabiliseert

SIIRT (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat de Turkse lira en de inflatie snel stabiliseren. Dat zei hij op een bijeenkomst in de stad Siirt in het oosten van het land. De nationale munteenheid is de laatste tijd in een vrije val beland, waardoor het dagelijks leven voor Turken steeds duurder wordt. Er moet bijvoorbeeld meer worden betaald voor geïmporteerde energie.

35 minuten geleden
Winkeliers: druk in winkelstraat, maatregelen goed nageleefd

AMSTERDAM (ANP) - Het is druk in de winkelstraten met mensen die nog cadeautjes willen kopen voor Sinterklaas. De drukte is wel goed te handhaven en mensen houden zich aan de coronamaatregelen zoals afstand houden en mondkapjes dragen, aldus verschillende winkelketens.

2 uur geleden
Goldman Sachs verlaagt groeiprognose VS vanwege Omikron

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Zakenbank Goldman Sachs verlaagt de groeiverwachtingen voor de economie van de Verenigde Staten vanwege de opkomst van de Omikron-variant van het coronavirus. De economen stellen dat Omikron voor een vertraging van de groei zal zorgen.

5 uur geleden
Bankenautoriteit EBA wil terughoudendheid met hoog dividend

PARIJS (ANP/DPA/RTR) - De European Banking Authority (EBA) wil dat financiële instellingen in Europa terughoudend zijn met hoge dividenduitkeringen en omvangrijke aandeleninkoopprogramma's. De EBA waarschuwt kredietverstrekkers dat de economische vooruitzichten kunnen verslechteren, waardoor banken te maken kunnen krijgen met meer leningen die niet terugbetaald worden.

6 uur geleden
Bitcoin weer hard omlaag te midden van onrust op beurzen

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin en andere digitale munten ging zaterdag weer hard onderuit, te midden van de grote onrust op de financiële markten door de opmars van de Omikron-variant van het coronavirus. De bitcoin, 's werelds bekendste cryptomunt, kelderde met 17 procent tot circa 47.200 dollar.

7 uur geleden
Overheid VS klaagt Whole Foods aan om kledingvoorschriften

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Whole Foods, de Amerikaanse supermarktketen die in 2017 werd overgenomen door Amazon, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse federale agentschap dat de arbeidsrechten beschermt. De supermarktketen zou het werknemers in 2020 verboden hebben kleding te dragen waarop Black Lives Matter-boodschappen te zien waren. Werknemers in verschillende staten zouden zijn aangesproken op het dragen van zulke kleding. Ook zijn hier volgens het agentschap mensen om ontslagen.

12 uur geleden
Opmars Omikron raakt volgens IMF groeiprognoses wereldeconomie

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De vooruitzichten voor de wereldeconomie verslechteren nu de Omikron-variant van het coronavirus in steeds meer landen opduikt. Topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitte hier op een conferentie vrijdag haar zorgen over. Ze benadrukte dat nieuwe virusvarianten "zeer snel" het vertrouwen kunnen schaden, met mogelijke impact op de economie tot gevolg.

17 uur geleden