Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overstappen telecomaanbieder wordt makkelijker

Overstappen telecomaanbieder wordt makkelijker

DEN HAAG (ANP) - Een klant die van telecomprovider verandert, krijgt nog een half jaar na de overstap toegang tot zijn e-mailadres van de oude aanbieder. Daarover heeft het kabinet afspraken met de sector gemaakt. Ook moeten aanbieders voorkomen dat de levering van internet, telefonie en televisie langer dan een werkdag wordt onderbroken.

Uit onderzoek blijkt dat het snel verliezen van toegang tot de oude e-mail - dit gebeurt momenteel na een maand - een van de redenen is waarom consumenten huiverig zijn van telecomaanbieder te veranderen. Daarnaast zijn mensen vaak bang lange tijd zonder internet of vaste telefonie te zitten. Het moet juist makkelijker worden voor consumenten om over te stappen, vindt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). "Ik wil graag toe naar een situatie waar meer aanbieders een kans krijgen en consumenten bewuster zijn van keuzemogelijkheden."

Ze wil ook dat ondernemers schriftelijk toestemming moeten geven om van provider te veranderen. Daarmee hoopt ze een einde te maken aan de praktijk die 'lijnkaping' wordt genoemd. Ondernemers krijgen dan een telefoontje van een aanbieder en zijn na een kort gesprek onbewust overgestapt, omdat ze op bepaalde vragen 'ja' hebben gezegd.

Meer uit Financieel

Haven van Rotterdam: geen schepen uit Hamburg verwacht om staking

ROTTERDAM (ANP) - De haven van Rotterdam verwacht niet dat schepen zullen uitwijken naar de Rotterdamse haven als er maandag in de haven van Hamburg wordt gestaakt. Dat laat een woordvoerder van het havenbedrijf weten. In Hamburg leggen havenmedewerkers het werk neer, waardoor grote schepen de haven niet in of uit kunnen varen.

33 minuten geleden
ING en ABN AMRO onderaan in rode AEX, Deutsche Bank keldert

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO stonden vrijdag onderaan in de AEX-index, die een flink verlies liet zien. Ook andere Europese banken kregen opnieuw harde klappen, waarbij vooral Deutsche Bank onder vuur kwam te liggen. Beleggers bleven bezorgd over de stabiliteit van de financiƫle sector na de eerdere problemen bij Amerikaanse banken en de redding van het noodlijdende Credit Suisse.

35 minuten geleden
Sterkste groei economische bedrijvigheid eurozone in 10 maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in maart opnieuw gegroeid, en wel in het sterkste tempo in tien maanden. Dat maakte marktonderzoeker S&P Global bekend op basis van zijn index die de activiteit in de industrie en dienstensector bijhoudt.

1 uur geleden
Ook hoogste rechter noemt bezorgers Deliveroo werknemers

DEN HAAG (ANP) - Ook de hoogste rechter van Nederland vindt dat bezorgers van maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo werknemers waren, en geen zelfstandige ondernemers. Lagere rechtbanken kwamen eerder al tot die conclusie maar het van oorsprong Britse bedrijf ging telkens in beroep. De Hoge Raad oordeelt nu ook in het nadeel van Deliveroo.

2 uur geleden
ING kampt met storing internetbankieren en bankieren-app

AMSTERDAM (ANP) - ING kampt met een landelijke storing met internetbankieren en de app voor bankieren, bevestigt de bank vrijdagochtend. Klanten kunnen wel inloggen maar geen geld overmaken. Momenteel onderzoekt ING wat er aan de hand is en hoe lang de storing gaat duren, zegt een woordvoerster.

2 uur geleden
Haven van Hamburg weer open na staking, maar niet voor lang

HAMBURG (ANP/DPA) - Grote schepen kunnen sinds vrijdagochtend de haven van Hamburg weer in- en uitvaren. De afgelopen dagen bleef de haven gesloten, omdat vakbond Verdi havenmedewerkers had opgeroepen te staken. Daardoor konden boten waarmee grote schepen de haven in- en uit begeleid worden niet uitvaren. De bereikbaarheid van de haven is daarentegen maar van korte duur: maandag wordt er opnieuw gestaakt.

2 uur geleden
Ditzo gaat verder onder de naam van verzekeraar ASR

UTRECHT (ANP) - De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april. De verzekeraar neemt de naam van moederbedrijf ASR over. Hetzelfde geldt voor reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. ASR brengt het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken.

2 uur geleden