Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overstap naar bevoorrading overdag kost banen bij super Tesco

Overstap naar bevoorrading overdag kost banen bij super Tesco

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Tesco schrapt circa 1600 banen, terwijl het tal van veranderingen doorvoert in zijn bedrijfsvoering. Het concern stapt bijvoorbeeld in 85 filialen over op bevoorrading overdag in plaats van 's nachts.

Ook zullen pompstations, die Tesco eveneens uitbaat, op 36 locaties 's nachts onbemand worden. Dan moet je als automobilist voortaan bij een betaalautomaat afrekenen. Tesco heeft eveneens aangekondigd dat in meer dan driehonderd winkels speciale afdelingen voor vlees, vis en warme broodjes worden gesloten, omdat er in die vestigingen te weinig vraag zou zijn naar dat aanbod.

Daarnaast is ervoor gekozen om niet meer verder te gaan met de dertien zaken van Tesco's budgetdochter Jack's. Zeven van die winkels worden gesloten, de rest wordt omgebouwd tot zogeheten Tesco-superstores. Met Jack's wilde Tesco-baas Dave Lewis aanvankelijk scherper de concurrentie aangaan met de Duitse discounters Aldi en Lidl. Maar bij nader inzien vindt het bedrijf het toch beter om zich op zijn kerntaken te richten.

Alternatieve functies

Medewerkers die door de ingreep hun baan verliezen, kunnen mogelijk wel bij Tesco aan de slag blijven. Volgens de super zijn er namelijk genoeg alternatieve functies te vinden. Tesco heeft momenteel zo'n 3000 vacatures. Vakbond Usdaw noemt de reorganisatie niettemin "verwoestend" en wil hierover in gesprek met Tesco.

Tesco is een groot internationaal concern. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland telt de onderneming circa 3800 vestigingen en meer dan 300.000 werknemers.

Meer uit Financieel

Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

10 minuten geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

14 minuten geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

49 minuten geleden
Verzekeraar Aegon zet opmars voort in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Aegon zette vrijdag de opmars voort op het Damrak en won ruim 1 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. De verzekeraar kreeg er donderdag al bijna 9 procent bij na goed ontvangen kwartaalcijfers. Beleggers deden het verder rustig aan nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Britse economie krimpt door zuinige consument

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Het is de eerste krimp in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de coronacrisis. De omvang van de economie nam 0,1 procent af, wat wel minder was dan economen in doorsnee hadden verwacht. Vooral huishoudens hielden de uitgaven scherper in de gaten.

1 uur geleden
De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

1 uur geleden
Warm begin van de winter kan energieshock Europa beperken

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Verwacht relatief warm weer in het najaar kan Europa helpen om deze winter zonder energieproblemen door te komen. Voor oktober worden temperaturen verwacht die bovengemiddeld hoog zijn, waardoor de Europese landen meer tijd hebben om gasvoorraden aan te vullen. De kans dat er later in de winter verplichte afsluitingen komen nemen daardoor af. Europa probeert snel minder afhankelijk te worden van Russisch gas, maar is in de overgangsperiode kwetsbaar.

1 uur geleden