Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overstap naar bevoorrading overdag kost banen bij super Tesco

Overstap naar bevoorrading overdag kost banen bij super Tesco

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Tesco schrapt circa 1600 banen, terwijl het tal van veranderingen doorvoert in zijn bedrijfsvoering. Het concern stapt bijvoorbeeld in 85 filialen over op bevoorrading overdag in plaats van 's nachts.

Ook zullen pompstations, die Tesco eveneens uitbaat, op 36 locaties 's nachts onbemand worden. Dan moet je als automobilist voortaan bij een betaalautomaat afrekenen. Tesco heeft eveneens aangekondigd dat in meer dan driehonderd winkels speciale afdelingen voor vlees, vis en warme broodjes worden gesloten, omdat er in die vestigingen te weinig vraag zou zijn naar dat aanbod.

Daarnaast is ervoor gekozen om niet meer verder te gaan met de dertien zaken van Tesco's budgetdochter Jack's. Zeven van die winkels worden gesloten, de rest wordt omgebouwd tot zogeheten Tesco-superstores. Met Jack's wilde Tesco-baas Dave Lewis aanvankelijk scherper de concurrentie aangaan met de Duitse discounters Aldi en Lidl. Maar bij nader inzien vindt het bedrijf het toch beter om zich op zijn kerntaken te richten.

Alternatieve functies

Medewerkers die door de ingreep hun baan verliezen, kunnen mogelijk wel bij Tesco aan de slag blijven. Volgens de super zijn er namelijk genoeg alternatieve functies te vinden. Tesco heeft momenteel zo'n 3000 vacatures. Vakbond Usdaw noemt de reorganisatie niettemin "verwoestend" en wil hierover in gesprek met Tesco.

Tesco is een groot internationaal concern. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland telt de onderneming circa 3800 vestigingen en meer dan 300.000 werknemers.

Meer uit Financieel

Afvalfonds: meer extra statiegeldmachines, niet alleen in supers

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bij supermarkten moeten komende jaren honderden extra statiegeldmachines komen, om ervoor te zorgen dat mensen meer plastic flessen gaan inleveren. Dat staat in een nieuw plan dat het Afvalfonds Verpakkingen heeft ingediend bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

3 uur geleden
Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

5 uur geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

9 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

11 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

1 dag geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 dag geleden