Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overname ICT Group door investeerder NPM Capital geslaagd

Overname ICT Group door investeerder NPM Capital geslaagd

ROTTERDAM (ANP) - De beursgenoteerde automatiseerder ICT Group wordt definitief overgenomen door een consortium geleid door investeerder NPM Capital. Na een verhoging van het oorspronkelijke bod kregen de investeerders vrijwel alle aandelen in handen. Ze beginnen nu een zogenoemde uitrookprocedure om de laatste aandelen in handen te krijgen. Begin september verdwijnt het aandeel ICT Group vervolgens van de beurs.

NPM Capital, dat samen optrekt met Teslin dat al aandeelhouder was van ICT, bood in eerste instantie 14,50 euro per aandeel. Daarmee werd ICT Group op 140,6 miljoen euro gewaardeerd. Dat was een derde meer dan de beurskoers toen het bod begin maart werd gedaan, maar de investeerders kregen minder dan 80 procent van de aandelen aangeboden. Daarop verhoogden ze het bod tot 14,90 euro per aandeel, wat de totaalprijs op 144,5 miljoen dollar bracht.

Topman Jos Blejie van ICT zei bij de bekendmaking van het bod dat NPM Capital en Teslin bekendstaan als Nederlandse investeerders die zich voor de lange termijn binden aan bedrijven en een solide staat van dienst hebben bij het ondersteunen van groei. Het consortium zal volgens hem dan ook bijdragen aan verdere uitbreiding van ICT, met onder meer financiering voor overnames.

Handelsdag

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf telt ongeveer 1500 werknemers en is ook actief in Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije en Zweden. Het bestuur van ICT zal na de overname in functie blijven.

Vrijdag 3 september is de laatste dag dat in aandelen ICT Group gehandeld kan worden. De volgende handelsdag is het bedrijf dan niet meer beursgenoteerd.

Meer uit Financieel

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen. Volgens het staalconcern gaat het om een belangrijke stap in de overschakeling van vervuilende hoogovens op een "ultramoderne" vlamboogoven.

56 minuten geleden
Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

WENEN (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of anderszins in verkeerde handen viel.

1 uur geleden
Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

AMSTERDAM (ANP) - De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Op sociale media waren er ook mensen die klaagden dat de site voor hen onbereikbaar was.

1 uur geleden
Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

1 uur geleden
Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

2 uur geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

3 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

5 uur geleden