Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overmars stelt trainer Van Bommel voor twee jaar aan bij Antwerp

Overmars stelt trainer Van Bommel voor twee jaar aan bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Mark van Bommel heeft een contract voor twee jaar getekend als hoofdtrainer van de Belgische club Royal Antwerp FC. De 45-jarige Limburger begint bij de ambitieuze nummer 4 van België aan zijn derde klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Van Bommel, die eerder bij PSV en VfL Wolfsburg werkte, volgt de maandag weggestuurde Deen Brian Priske op.

Andries Ulderink en John Stegeman worden zijn assistenten. Ulderink (52) stopte onlangs als assistent-trainer bij FC Twente, Stegeman (45) werd vorig jaar ontslagen bij PEC Zwolle en werkte daarna nog in het Midden-Oosten. Het Nederlandse trio wordt op 20 juni gepresenteerd bij de start van de voorbereiding.

"Het gevoel was vanaf de eerste gesprekken goed", zegt Van Bommel op de sociale media van de club. "Bij de familie Gheysens (de eigenaar) en bij Marc Overmars. Ook de ambitie en de traditie van deze club spreken me aan. Dat geldt ook voor de sfeer in het stadion. Als speler zou het voor mij fantastisch geweest zijn om hier te voetballen."

Spel naar voren

De manier van spelen staat hem al duidelijk voor ogen. Van Bommel: "Ik probeer als trainer te spelen zoals ik dat zelf als voetballer deed. Agressief, snel naar voren, veel goals maken. En natuurlijk proberen er zo weinig mogelijk tegen te krijgen. Zo heeft natuurlijk iedere trainer zijn verhaal, waar het om gaat is dat we het straks op het veld laten zien. Maar ik ben er trots op dat ik hier ben. Samen met de fans willen we er iets moois van gaan maken."

De trainerswissel is de eerste grote beslissing van Marc Overmars bij Antwerp. Overmars werd eind maart aangesteld als technisch directeur, slechts zes weken nadat hij was vertrokken bij Ajax als gevolg van een affaire rond grensoverschrijdend gedrag.

Eigenaar Paul Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. De Belg met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro wil zijn club met hulp van Overmars naar de eerste landstitel sinds 1957 leiden.

Van Bommel, 79-voudig international van Oranje, deed na zijn actieve voetbalcarrière als trainer ervaring op in de jeugd van PSV en als assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploegen van Saudi-Arabië en Australië. Van Bommel, oud-speler van Fortuna Sittard, PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan, werd in 2018 aangesteld als hoofdtrainer van de Eindhovense hoofdmacht. PSV eindigde in zijn eerste seizoen als tweede in de Eredivisie, kort achter Ajax. In december 2019 werd Van Bommel ontslagen. Vorig jaar duurde zijn dienstverband bij de Duitse club Wolfsburg amper een half jaar.

Meer uit Voetbal

Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

59 minuten geleden
FC Barcelona bevestigt langer aanblijven 'ambitieuze' coach Xavi

BARCELONA (ANP) - Xavi blijft toch hoofdtrainer van FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta heeft op een persconferentie bevestigd dat de oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende contract wil uitdienen. Veel Spaanse media wisten woensdagavond laat al dat de oud-middenvelder door de leiding van de Catalaanse club op andere gedachten is gebracht.

1 uur geleden
FC Barcelona was 'unaniem' in wens Xavi aan te houden als coach

BARCELONA (ANP/DPA/RTR) - Het bestuur van FC Barcelona was "unaniem" in de overtuiging om Xavi over te halen toch nog een jaar door te gaan als trainer. Dat zei vicevoorzitter Rafa Yuste woensdagavond laat na gesprekken bij voorzitter Joan Laporta thuis, waar het nieuws uiteindelijk rondkwam. "Xavi heeft er veel zin in. We zijn ervan overtuigd dat we grootste dingen kunnen bereiken", aldus Yuste.

6 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk denkt dat Slot 'een Liverpool-coach kan zijn'

LIVERPOOL (ANP) - Verdediger Virgil van Dijk ziet in Arne Slot wel een trainer voor Liverpool. "Ik denk dat Arne misschien wel een van de betere Nederlandse coaches is op dit moment. Met zijn manier van spelen en filosofie kan hij een Liverpool-coach zijn", zei de 32-jarige aanvoerder van de 'Reds' en Oranje voor de camera van Viaplay.

6 uur geleden
Oud-voetballer Tévez verlaat ziekenhuis en hervat snel training

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez heeft het ziekenhuis weer verlaten na onderzoeken om pijn aan zijn borst. De trainer van het Argentijnse Independiente zou volgens zijn club eerst nog even thuis gaan rusten en dan donderdag de training alweer leiden, aldus de nummer 6 van de competitie op X.

7 uur geleden
Liverpool-trainer Klopp zegt sorry tegen fans na verlies in derby

LIVERPOOL (ANP/RTR) - Trainer Jürgen Klopp heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van Liverpool, na de gevoelige en kostbare nederlaag in de stadsderby tegen Everton (2-0). De Duitser zag de 'Reds' hun titelkansen zo goed als weggooien. "Wij hebben een crisis nodig bij Manchester City en Arsenal en moeten zelf weer eens gaan winnen", aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer, die kan worden opgevolgd door Feyenoord-coach Arne Slot.

7 uur geleden
Eerste mogelijkheid op 25e landstitel voor PSV

HEERENVEEN (ANP) - PSV krijgt de eerste mogelijkheid om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te halen. Als de Eindhovenaren de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen winnen en Feyenoord laat aansluitend punten liggen bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. De aftrap bij PSV is om 18.45 uur en bij Feyenoord om 21.00 uur. De spelers van PSV vieren de titel dus mogelijk als ze in de bus terug naar Brabant zitten.

10 uur geleden