Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg tussen KNVB en Grapperhaus naar voren gehaald

Overleg tussen KNVB en Grapperhaus naar voren gehaald

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft zijn gesprek met de KNVB naar voren gehaald. In plaats van vrijdag zal hij dinsdag al spreken met de voetbalbond over het supportersgeweld van de afgelopen periode. De minister zegt dat hij lik-op-stukbeleid wil voeren en herhaalde dat een deel van de voetbalfans zich "zwaar crimineel, zeg rustig ondermijnend" gedraagt.

Volgens Grapperhaus veroorzaken drie groepen supporters momenteel problemen. Zij die de boel "verzieken" door met bier te gooien en zich anderszins te misdragen. Een groep "nieuwe aanwas van zogenaamde supporters" die geweld gebruiken, ook tegen de politie. En een derde groep die zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld de bedreiging van Feyenoord-bestuurder Mark Koevermans. Grapperhaus wil ieder van die groepen "meteen aanpakken". "Dat heeft bij de avondklokrellen geholpen en gaat hier ook echt helpen."

Hoe tegen de groepen opgetreden moet worden, wil Grapperhaus bespreken met de voetbalbond, maar zal volgens hem hoe dan ook afhangen van het soort misdragingen. Voor de eerste twee groepen zullen politie en justitie optreden, maar verwacht hij ook stadionverboden vanuit de clubs. Voor de laatste "criminele" groep betwijfelt de minister of dat zin heeft. "Een aantal van die mensen, kreeg ik terug gerapporteerd, komt al niet eens meer in de stadions of hebben al allerlei stadionverboden opgelegd gekregen."

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

2 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

3 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

4 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

4 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

5 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

5 uur geleden