Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overleg sportinstanties moet bewegen stimuleren

Overleg sportinstanties moet bewegen stimuleren

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF zet met een nieuw sectoroverleg in op het stimuleren van sport en sportief bewegen voor alle Nederlanders. Met het overleg wil de sportkoepel de waarde van sport en sportief bewegen verzilveren en de maatschappelijke impact verhogen. Naast de sportkoepel zijn ook voetbalbond KNVB, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), Maatschappelijke Organisaties in de Sport (MOS) en de Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSB) betrokken als vaste deelnemers aan het overleg. Dit najaar volgen concrete plannen.

In de sportsector zijn zo'n 40.000 sportaanbieders (waaronder verenigingen, ondernemers en stichtingen) en honderden ondersteunende organisaties actief. Hoewel samenwerking op veel vlakken vanzelfsprekend is, ontbreekt een overkoepelende strategische agenda, zo schrijft NOC*NSF.

"Dit sectoroverleg biedt precies wat er nodig is voor effectieve samenwerking", zegt Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF. Met het sectoroverleg wil de sportkoepel "pragmatisch en doelgericht gezamenlijk de impact van de sector versterken".

Lodewijk Klootwijk, directeur van POS, is van mening dat met de oprichting van het sectoroverleg een belangrijke stap wordt gezet om "de versnippering van de sport om te zetten in een sterke samenwerking en lobby op basis van een gezamenlijke agenda voor sport in Nederland".

Meer uit Sport

Volleybalsters verliezen bij debuut coach Koslowski van Duitsland

NAGOYA (ANP) - De volleybalsters hebben in het Japanse Nagoya het eerste duel in de Nations League met 3-1 (25-21 25-22 20-25 25-22) verloren van Duitsland. Voor de debuterende Oranje-bondscoach Felix Koslowski was het daardoor een pijnlijk weerzien met zijn oude ploeg en vaderland.

1 uur geleden
Djokovic riskeert straf na politieke boodschap over Kosovo

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic riskeert een straf na het schrijven van een politieke boodschap over Kosovo. De 22-voudig grandslamkampioen schreef na het bereiken van de tweede ronde op Roland Garros "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld" op de camera.

1 uur geleden
Venus Williams tennist in Rosmalen voor het eerst in Nederland

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams tennist komende maand voor het eerst in Nederland. De 42-jarige zus van Serena doet met een wildcard mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De Amerikaanse is de voormalig nummer 1 van de wereld en zevenvoudig grandslamwinnares.

2 uur geleden
Svitolina is 'flauwekul' beu en vraagt om echte hulp aan Oekraïne

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft opgeroepen om minder te praten over de oorlog in Oekraïne, maar daadwerkelijk hulp te bieden aan de bevolking. "Het Oekraïense volk heeft hulp nodig, maar ik merk dat er op andere zaken gefocust wordt", zei de 28-jarige Oekraïense op Roland Garros, waar ze zich voor de tweede ronde heeft geplaatst. "Ik hoor vooral loze woorden, zie lege daden, die niemand vooruithelpen."

4 uur geleden
Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

14 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

16 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

17 uur geleden