Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overlast door sneeuw in onder meer Duitsland en Oostenrijk

Overlast door sneeuw in onder meer Duitsland en Oostenrijk

BERLIJN (ANP/DPA) - Hevige sneeuwval zorgt in meerdere Europese landen voor overlast, onder meer in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is veel sneeuw gevallen in het zuiden en zuidoosten, vooral München en omgeving worstelen met problemen als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

Het vliegverkeer van en naar de luchthaven München is tot zeker zondag 06.00 uur opgeschort. Honderden vluchten gaan niet door en reizigers wordt opgeroepen niet naar de luchthaven te komen. De politie in de regio waar München onder valt, roept inwoners op binnen te blijven.

Het openbaar vervoer in en rondom de Beierse hoofdstad ligt praktisch stil. Spoorbedrijf Deutsche Bahn verwacht dat de overlast op het spoor de hele dag aanhoudt. Meerdere wegen zijn in dit deel van Duitsland onbegaanbaar door een dikke laag sneeuw of omgevallen bomen.

Lawinewaarschuwing

Ook Oostenrijk en Zwitserland ervaren overlast. Daar viel op sommige plekken in de nacht van vrijdag op zaterdag zo'n 50 centimeter sneeuw. In Oostenrijk geldt een hoge lawinewaarschuwing voor de westelijke deelstaten Tirol en Vorarlberg. In Zwitserland geldt de waarschuwing voor Graubünden in het oosten en Wallis in het zuiden.

In beide landen kampen net als Duitsland met problemen op wegen en op het spoor. De Oostenrijkse ANWB, ÖAMTC, meldt vooral verkeersproblemen ten noorden en oosten van de Alpen. Veel hoofdwegen zijn moeilijk begaanbaar en er zijn files en ongevallen, aldus ÖAMTC.

In het Verenigd Koninkrijk wordt gewaarschuwd voor mogelijke overlast. In delen van Engeland en Schotland geldt code geel voor sneeuw en gladheid. De luchthaven van Glasgow ging zaterdagochtend dicht omdat in de nacht veel sneeuw was gevallen, maar het vliegverkeer kon diezelfde ochtend weer worden hervat.

Meer uit Buitenland

Europarlement omarmt Europese natuurherstelwet

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft de natuurherstelwet van voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans goedgekeurd.

13 minuten geleden
NAVO zegt niet van plan te zijn troepen naar Oekraïne te sturen

BRUSSEL (ANP) - De NAVO heeft geen plannen om troepen naar Oekraïne te sturen, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. De NAVO-chef reageert op uitlatingen van de Franse president Emmanuel Macron, die opperde dat het daarvan zou kunnen komen.

30 minuten geleden
Ook Europarlement keurt miljardenbudget voor Oekraïne goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europarlement heeft zijn goedkeuring gegeven aan 50 miljard euro steun aan Oekraïne en aan andere aanpassingen van de EU-meerjarenbegroting die nog loopt tot 2027. Aanpassing van het budget is traditioneel onderwerp van veel discussie tussen de EU-landen onderling en in het Europarlement.

53 minuten geleden
Prins William plots weg bij herdenkingsdienst koning Constantijn

LONDEN (ANP) - Prins William moest dinsdagochtend plotseling vertrekken van de herdenkingsdienst voor de Griekse koning Constantijn. Volgens Britse media moest hij weg om "persoonlijke redenen".

1 uur geleden
Kremlin: NAVO-troepen in Oekraïne betekent conflict met NAVO

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Een conflict tussen Rusland en de NAVO wordt onvermijdelijk als Europese NAVO-landen besluiten troepen naar Oekraïne te sturen. Met die waarschuwing reageerde het Kremlin dinsdag op uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron.

1 uur geleden
Qatar: nog geen doorbraak in overleg over bestand Israël en Hamas

DOHA (ANP/RTR) - Bemiddelaar Qatar zegt dat nog geen doorbraak is te melden in het overleg over een nieuw bestand tussen Israël en Hamas. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Golfstaat wilde niet reageren op uitspraken van de Amerikaanse president Joe Biden, die de hoop uitsprak dat er komende maandag een akkoord ligt.

1 uur geleden
Zuid-Korea geeft verpleegkundigen grotere rol om artsenstaking

SEOUL (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Zuid-Korea zorgt een massale uittocht van artsen voor chaos in de zorg. De autoriteiten hebben verpleegkundigen daarom nieuwe bevoegdheden gegeven. Ze mogen procedures gaan uitvoeren die voorheen waren voorbehouden aan artsen.

2 uur geleden