Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overijssel boos op minister over uitstel verdere verbreding N35

Overijssel boos op minister over uitstel verdere verbreding N35

ZWOLLE (ANP) - De Overijsselse politiek, het bedrijfsleven, vervoersorganisaties en de ANWB zijn boos op Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen omdat zij een besluit over verbreding van de rijksweg N35 weer voor zich uit heeft geschoven. Deze week liet Van Nieuwenhuizen aan de Kamer weten dat het nog wel tot het najaar kan duren voor er een beslissing valt, terwijl de Kamer haar al driemaal heeft gemaand om haast te maken.

De N35 is de enige doorgaande route tussen Zwolle en Twente. Het is grotendeels een tweebaansweg met veel verkeerslichten en kruisingen. Uit een onderzoek dat het ministerie en de provincie Overijssel lieten doen bleek dat er op het traject veel problemen zijn met verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid.

Het deel van de weg tussen Zwolle en Wijthmen is al verbreed. Opwaarderen van de hele N35 naar een vierbaansweg gaat 457 miljoen euro kosten. De provincie Overijssel wil daarvan 120 miljoen euro betalen. Van Nieuwenhuizen betwijfelt echter of verbreding "de meest doelmatige oplossing" is. Volgens haar zijn reistijd en veiligheid op de N35 nog acceptabel. Tien Overijsselse Statenfracties zijn het helemaal niet eens met de minister en roepen haar donderdag in een brief op om nog deze zomer in actie te komen.

Vervoersorganisaties, de ANWB en het bedrijfsleven hebben donderdag ook een brief gestuurd. "Wij vinden het onbegrijpelijk dat er nu weer maanden overheen gaan, terwijl de Tweede Kamer eind 2019 al wilde dat er zo spoedig mogelijk een knoop zou worden doorgehakt. Aanpak van de N35 is hoogst noodzakelijk."

Meer uit Binnenland

Dode en zwaargewonde bij auto te water in Delft

DELFT (ANP) - Door een ongeluk met een auto aan de Oostpoortweg in Delft, is een man overleden en een andere man zwaargewond geraakt. De auto waarin zij zaten is door onbekende oorzaak in het water terechtgekomen.

1 uur geleden
Explosief gevonden bij woning in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen heeft de Explosieven Opruimingsdienst zaterdagavond een verdacht pakketje meegenomen en onschadelijk gemaakt. Er zat hoogstwaarschijnlijk een explosief in, zegt een woordvoerster van de politie Rotterdam-Rijnmond.

1 uur geleden
Nederlandse: gesprek met familie in Gaza voelde als afscheid

DEN HAAG (ANP) - Grote zorgen zijn er bij Esther van der Most, directeur van de stichting Plant een Olijfboom, nu de situatie in Gaza met de dag verslechtert. De stichting plant bomen in de Palestijnse gebieden en "werkt voor rechtvaardige vrede met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen", aldus de website. De schoonfamilie van Van der Most komt uit Gaza en een deel van hen is nog in het noorden. Vrijdag heeft ze familieleden, onder wie haar zwager in Gaza-Stad, gesproken die vertelden wat ze meemaken. Het telefoongesprek voelde voor haar als afscheid nemen, zegt ze.

1 uur geleden
Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepikt door dronken vriend

BREDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda een 29-jarige automobilist uit Oosterhout meegenomen naar het politiebureau toen bleek dat hij dronken was en geen rijbewijs had. Zijn bijrijder, die hem later kwam ophalen op het politiebureau, bleek "ook beschonken", aldus de politie.

1 uur geleden
Bewoners Zuid-Limburg vragen om betere bescherming tegen water

ROERMOND (ANP) - Bewoners van plaatsen langs de Geul in Zuid-Limburg willen betere bescherming tegen overstromingen. Komende week spreken bewoners, verenigd in de stichting Samen tegen Wateroverlast, het algemeen bestuur van het waterschap Limburg daarover toe. Ook waterschapspartij AWP pleit voor een hogere norm voor wateroverlast in Limburg.

1 uur geleden
Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

7 uur geleden
NS-treinen rijden volgens nieuwe dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf zondag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en het weekeinde elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

7 uur geleden