Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overheidsbudget voor cursussen in paar dagen vergeven

Overheidsbudget voor cursussen in paar dagen vergeven

DEN HAAG (ANP) - Het budget van de overheid voor cursussen en opleidingen is binnen een paar dagen al vergeven. Ruim 35.000 mensen hebben een zogeheten STAP-budget aangevraagd en het budget dat sinds 1 maart beschikbaar was is daarmee vergeven, laat het UWV weten.

Mensen kunnen een vergoeding van maximaal 1000 euro aanvragen voor een cursus om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het budget voor dit jaar is in totaal 160 miljoen euro, verdeeld over vijf rondes. De volgende ronde gaat 1 mei in, voor elke ronde is 32 miljoen euro beschikbaar.

"De grote interesse is een bevestiging voor de behoefte waarin de STAP-regeling voorziet. Hiermee kunnen mensen een opleiding volgen en zelf de regie nemen over het verstevigen van hun positie op de arbeidsmarkt", aldus Tof Thissen, directeur van de divisie WERKbedrijf van het UWV.

Wachtrij

Door technische problemen en tienduizenden mensen die tegelijk probeerden in te loggen ontstonden er lange wachttijden. Soms moesten mensen wel een dik kwartier wachten voordat ze konden inloggen. "We betreuren het feit dat mensen soms lang in de wachtrij hebben gestaan en in sommige gevallen uiteindelijk niet aan de beurt zijn gekomen om een aanvraag in te dienen", laat Thissen weten. "In enkele gevallen zijn aanvragen gedurende het proces afgebroken. Dat mensen daardoor teleurgesteld zijn, begrijp ik heel goed. Binnengekomen klachten gaan we netjes afhandelen."

Per persoon is één keer per jaar een STAP-budget te verkrijgen.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

2 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

4 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

5 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

6 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

6 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

7 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

7 uur geleden