Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overheid start werving bedrijven voor vakantietesten

Overheid start werving bedrijven voor vakantietesten

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is begonnen met een campagne om bedrijven te werven die mensen moeten testen die deze zomer naar het buitenland op reis willen. Vanaf maandag kunnen geïnteresseerde bedrijven zich aanmelden op www.testenvoorvertrek.nl. De deadline ligt een week later op 21 juni.

Het kabinet wil mensen die nog niet de kans hebben gehad volledig ingeënt te zijn in juli en augustus een gratis test aanbieden. De Kamer drong daar al langer op aan, maar coronaminister Hugo de Jonge toonde zich in eerste instantie niet enthousiast. Toen duidelijk werd dat Europese landen waarschijnlijk reizigers pas willen toelaten als ze volledig gevaccineerd zijn, ging hij overstag.

Het ministerie stelt een aantal voorwaarden: zo moeten geïnteresseerden zowel PCR- als antigeentesten kunnen uitvoeren. Ze moeten hier ten minste zes maanden ervaring mee hebben, en in die periode minstens 5.000 testen hebben uitgevoerd. Daarnaast moeten ze over de relevante vergunningen en verzekeringen beschikken.

CoronaCheck-app

Op vrijdag 25 juni worden de deelnemers bekendgemaakt. In de dagen daarna moeten de bedrijven aangesloten worden op de CoronaCheck-app van de overheid, zodat een negatieve test daarin kan worden opgeslagen.

De overheid kijkt nog of de GGD'en een deel van deze testen voor hun rekening kunnen nemen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Coronadashboard meldt 12 miljoenste prik

DEN HAAG (ANP) - Het coronadashboard van de rijksoverheid heeft zondagmiddag de 12 miljoenste prik gemeld. Volgens de teller zijn er nu 12.208.790 prikken gezet met een vaccin tegen het coronavirus.

18 uur geleden
Nederland duikt onder signaalwaarde na ruim 270 dagen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is zondag opnieuw gedaald en daarmee onder een belangrijke grens uitgekomen. Het afgelopen etmaal testten er 1066 mensen positief op het coronavirus. Nederland blijft daarmee onder de limiet van 7 besmettingen op elke 100.000 inwoners. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de zogeheten signaalwaarde kwam, was op 13 september vorig jaar, 273 dagen geleden.

18 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt licht

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is zondag licht gestegen vergeleken met een dag eerder. In de ziekenhuizen liggen nu 676 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 meer dan op zaterdag (672) en de eerste stijging van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen na twaalf achtereenvolgende dagen.

19 uur geleden
EMA-topman: geen AstraZeneca meer bij voldoende alternatieven

ROME (ANP/RTR/AFP) - Het inenten met AstraZeneca zou voor alle leeftijden kunnen worden stopgezet als er voldoende alternatieve coronavaccins zijn. Dat heeft bestuurder Marco Cavaleri van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gezegd in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

21 uur geleden
Hoogste aantal coronabesmettingen in Rusland sinds februari

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft zondag 14.723 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het hoogste aantal voor één dag sinds 13 februari.

23 uur geleden
Ook geboortejaar 1993 kan een prikafspraak maken

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die geboren zijn in 1993 kunnen vanaf 10.00 uur online een afspraak voor een coronavaccinatie maken. Dat heeft gezondheidsminister Hugo de Jonge op Twitter meegedeeld.

1 dag geleden
RIVM meldt 1265 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt zaterdag 1265 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 13 september. Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om iemand uit de gemeente Roosendaal.

1 dag geleden