Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Overheid: ruim driekwart Chinezen volledig gevaccineerd

Overheid: ruim driekwart Chinezen volledig gevaccineerd

PEKING (ANP/RTR) - China heeft tot en met zaterdag aan 75,6 procent van de bevolking de volledige doses COVID-19-vaccins toegediend. Dat zei Mi Feng, woordvoerder van de Nationale Gezondheidscommissie, zondag. Dat betekent dat bijna 1,07 miljard op een totale bevolking van ruim 1,4 miljard mensen nu volledig zijn ingeënt.

Het land heeft volgens de overheid tot nu toe in totaal bijna 2,25 miljard doses Covid-19-vaccins toegediend. China geeft mensen van wie de laatste dosis langer dan zes maanden geleden is toegediend, een zogeheten, boostershot. De prioriteitsgroepen hiervoor zijn essentiële werknemers, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

China heeft het virus in de meeste gebieden grotendeels onder controle en de sporadische lokale uitbraken zijn relatief klein in vergelijking met die in andere landen.

Mi waarschuwde zondag wel dat het risico toeneemt dat de laatste uitbraak in China, waarbij binnen een week in elf provincies meer dan honderd besmettingen plaatsvonden, zich verder zal verspreiden.

Meer uit Buitenland

Iraanse politie treedt harder op tegen vrouwen zonder hoofddoek

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse politie heeft aangekondigd vanaf nu harder op te treden tegen vrouwen die in het openbaar geen hoofddoek dragen. De politie is een nieuwe campagne begonnen om strenger toe te zien op de strikte islamitische kledingvoorschriften.

31 minuten geleden
Duitsland stuurt nieuw Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland stuurt nog eens een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. Volgens Berlijn kunnen de Oekraïners zich daarmee beter verdedigen tegen "de verdere toename van Russische luchtaanvallen".

1 uur geleden
Krijgsmacht Israël: Iran zal consequenties dragen voor escalatie

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt dat Iran de consequenties zal dragen voor het verder escaleren van de spanningen tussen de twee landen. Daniel Hagari van de krijgsmacht bracht die verklaring naar buiten nadat Iran bekend had gemaakt dat het een vrachtschip heeft gekaapt.

2 uur geleden
Israël beschuldigt Iran van piraterij

JERUZALEM (ANP/RTR) - Iran pleegt piraterij volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz door een schip aan te houden in de Straat van Hormuz. Katz roept "de Europese Unie en de vrije wereld" op het Iraanse Islamitische Korps van de Revolutionaire Garde (IRGC) tot een terroristische organisatie te bestempelen. Hij noemde het regime van ayatollah Khamenei in Teheran "crimineel" en zei dat het "de misdaden van Hamas steunt".

2 uur geleden
Politie Sydney meent dat dader steekpartij geen terrorist was

SYDNEY (ANP) - De politie van Sydney denkt te weten wie de dader was van de steekpartij in een druk winkelcentrum in de stad. Politiechef van New South Wales Karen Webb zei dat het volgens de onderzoekers om een 40-jarige man gaat zonder bepaalde levensovertuiging en daarom sluit de politie terrorisme in deze zaak uit.

3 uur geleden
Iran neemt vrachtschip in om banden met Israël

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft op de Straat van Hormuz een vrachtschip ingenomen dat banden zou hebben met Israël. Eerder berichtten maritieme bedrijven al over een kaping op de zeestraat tussen Iran en de Verenigde Arabische Emiraten en nu melden Iraanse staatsmedia dat Teheran verantwoordelijk is.

4 uur geleden
Nog een slachtoffer steekpartij Sydney overleden, totaal 7 doden

SYDNEY (ANP) - Een slachtoffer van de steekpartij zaterdag in Sydney is aan haar verwondingen bezweken. Daarmee komt het dodental op zeven, de dader meegerekend. Een jong kind van de overleden vrouw is een van de zeven ernstig gewonden.

4 uur geleden