Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ov klaar om reizigers zonder mondkapje weer te ontvangen

Ov klaar om reizigers zonder mondkapje weer te ontvangen

UTRECHT (ANP) - Het openbaar vervoer is er klaar voor om reizigers zonder mondkapje weer te mogen verwelkomen. Koepelorganisatie OV-NL hoopt dat met het vervallen van de mondkapjesplicht de laatste drempel is weggehaald en dat reizigers hun weg weer terugvinden naar het openbaar vervoer. "We willen graag dat mensen weer gaan ervaren hoe prettig en verantwoord het is om met het ov te reizen", aldus voorzitter van OV-NL Gerrit Spijksma.

De koepelorganisatie benadrukt dat het advies blijft om zoveel mogelijk de spits en drukte te mijden. Reizigers worden daarom nog altijd aangeraden om zoveel mogelijk op rustige tijden te reizen.

De Nederlandse Spoorwegen hebben uitgekeken naar het moment dat de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer zou vervallen. President-directeur Marjan Rintel laat weten dat de NS er klaar voor is om alle reizigers voor het eerst in bijna twee jaar zonder mondkapje te ontvangen. "Goed om jullie weer te zien!", laat Rintel weten.

Het is vanaf 23 maart niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, liet zorgminister Ernst Kuipers dinsdag weten. Wel geldt er nog steeds een advies om een mondkapje in het ov te dragen, bijvoorbeeld op drukke momenten.

Meer uit Binnenland

Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coördinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

1 uur geleden
Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

4 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

8 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

8 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

9 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

11 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

13 uur geleden