Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Outsider Bloomberg voor het eerst bij debat Democraten

Outsider Bloomberg voor het eerst bij debat Democraten

VERKIEZINGEN VSLAS VEGAS (ANP) - Woensdag gaan de zes belangrijkste Democratische kandidaten met elkaar in debat in Las Vegas in de staat Nevada. De stad heeft een primeur, want het is de eerste keer dat miljardair Michael Bloomberg deelneemt. Hij heeft zich weten te kwalificeren door voldoende steun te vergaren in peilingen. De overige kandidaten zijn Bernie Sanders, Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Joe Biden en Elizabeth Warren.

Senator Sanders is momenteel de belangrijkste gegadigde voor de Democraten, maar er is nog maar in twee staten gestemd. In Iowa en New Hampshire deed Buttigieg het verrassend goed. In Nevada staat hij echter onderaan in de peilingen met 8 procent. Sanders staat op 31 procent en Bloomberg op 19 procent. De miljardair is zaterdag niet verkiesbaar in Nevada.

Bloomberg doet niet mee aan de eerste voorverkiezingen, want hij gokt erop voldoende steun te vergaren in de overige staten. De oud-burgemeester van New York financiert zijn campagne uit eigen zak. Hij heeft al honderden miljoenen dollars uitgegeven aan reclamespotjes, waardoor zijn campagne voor de kiezers erg zichtbaar is.

Bloomberg denkt dat mensen hem zien als beste kandidaat om te winnen van president Donald Trump. Sanders wordt door veel Democraten als te links gezien en Buttigieg als te onervaren. Bloomberg is ook lid geweest van de Republikeinse Partij, waardoor hij denkt ook twijfelende kiezers en gematigde Republikeinen voor zich te winnen.

Meer uit Buitenland

Rushdie aan beademing, verliest mogelijk oog na steekpartij

BUFFALO (ANP/RTR) - Schrijver Salman Rushdie ligt aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog na de steekpartij in Chautauqua in de staat New York. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat "het nieuws niet goed is". Eerder werd gemeld dat Rushdie werd geopereerd nadat hij per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.

7 minuten geleden
18-jarige scooterrijder omgekomen door aanrijding in Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - Door een ongeval op de Laan van Orden in Apeldoorn is vrijdagavond een 18-jarige scooterrijder om het leven gekomen. De scooter kwam iets voor 22.00 uur frontaal in botsing met een auto.

8 minuten geleden
Ook Huis VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

9 minuten geleden
Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

2 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

4 uur geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

4 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

5 uur geleden