Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Outsider Bloomberg voor het eerst bij debat Democraten

Outsider Bloomberg voor het eerst bij debat Democraten

VERKIEZINGEN VSLAS VEGAS (ANP) - Woensdag gaan de zes belangrijkste Democratische kandidaten met elkaar in debat in Las Vegas in de staat Nevada. De stad heeft een primeur, want het is de eerste keer dat miljardair Michael Bloomberg deelneemt. Hij heeft zich weten te kwalificeren door voldoende steun te vergaren in peilingen. De overige kandidaten zijn Bernie Sanders, Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Joe Biden en Elizabeth Warren.

Senator Sanders is momenteel de belangrijkste gegadigde voor de Democraten, maar er is nog maar in twee staten gestemd. In Iowa en New Hampshire deed Buttigieg het verrassend goed. In Nevada staat hij echter onderaan in de peilingen met 8 procent. Sanders staat op 31 procent en Bloomberg op 19 procent. De miljardair is zaterdag niet verkiesbaar in Nevada.

Bloomberg doet niet mee aan de eerste voorverkiezingen, want hij gokt erop voldoende steun te vergaren in de overige staten. De oud-burgemeester van New York financiert zijn campagne uit eigen zak. Hij heeft al honderden miljoenen dollars uitgegeven aan reclamespotjes, waardoor zijn campagne voor de kiezers erg zichtbaar is.

Bloomberg denkt dat mensen hem zien als beste kandidaat om te winnen van president Donald Trump. Sanders wordt door veel Democraten als te links gezien en Buttigieg als te onervaren. Bloomberg is ook lid geweest van de Republikeinse Partij, waardoor hij denkt ook twijfelende kiezers en gematigde Republikeinen voor zich te winnen.

Meer uit Buitenland

Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

13 minuten geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

31 minuten geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

35 minuten geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

2 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

2 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

3 uur geleden
Tsjechië koopt 24 F-35-straaljagers voor versterking luchtmacht

PRAAG (ANP/RTR) - Tsjechië gaat 24 straaljagers van het type F-35 kopen. Premier Petr Fiala kondigde woensdag aan dat de regering het plan heeft goedgekeurd om de moderne Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Hij wil met de F-35's de luchtmacht versterken, zodat die beter in staat is het NAVO-land te verdedigen.

4 uur geleden