Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oudste Spaanse politiemacht krijgt eerste vrouwelijke chef

Oudste Spaanse politiemacht krijgt eerste vrouwelijke chef

MADRID (ANP/AFP) - In Spanje komt voor de eerste keer een vrouw aan het hoofd te staan van de Guardia Civil. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat Maria Gamez leiding gaat geven aan de circa 175 jaar oude politiedienst.

Premier Pedro Sanchez feliciteerde de nieuwe politiebaas op Twitter. "In 1988 mochten vrouwen voor de Guardia Civil gaan werken en inmiddels maken bijna 6000 vrouwen deel uit van dit instituut", schreef de sociaaldemocraat op de berichtensite. "Nu, meer dan dertig jaar later, wordt een vrouw de directeur-generaal."

De Guardia Civil heeft tienduizenden manschappen en is vooral actief buiten stedelijke gebieden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Alle passagiers Diamond Princess getest op virus

TOKIO (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Alle passagiers op het cruiseschip Diamond Princess bij Japan zijn getest op het nieuwe coronavirus. De uitslag volgt in de loop van deze week. Degenen die niet besmet blijken te zijn, mogen volgens de Japanse regering deze week het schip verlaten.

over 37 minuten
Dodental door coronavirus gestegen tot boven 1800

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder.

4 uur geleden
Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vlucht

CARACAS (ANP/RTR) - Venezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.

8 uur geleden
Jeff Bezos trekt 10 miljard uit tegen klimaatverandering

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Jeff Bezos van internetbedrijf Amazon.com trekt 10 miljard dollar uit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Hij richt daartoe het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

10 uur geleden
Brussel ziet meer openheid bij Facebook-topman

BRUSSEL (ANP) - EU-commissaris Věra Jourová (Transparantie en Waarden) ziet een "verschuiving" in het denken van Facebook-topman Mark Zuckerberg over het reguleren van zaken als desinformatie, manipulatie van verkiezingen, toegang tot data en algoritmes. "We zijn het eens dat meer openheid over data en algoritmes nodig is, zodat de maatschappij meer bestand is tegen online manipulatie."

12 uur geleden
Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan coronavirus

WUHAN (ANP) - Het hoofd van een ziekenhuis in het Chinese Wuhan is maandag overleden aan het nieuwe coronavirus. Liu Zhiming, directeur van het Wuchang-ziekenhuis, is de eerste ziekenhuisdirecteur die overleden is in de strijd tegen het coronavirus, zo meldden Chinese media.

12 uur geleden
VN: 900.000 ontheemden in noordwesten van Syrië sinds december

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Verenigde Naties zeiden maandag dat 900.000 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, sinds begin december ontheemd zijn geraakt door een offensief van regeringstroepen in het noordwesten van Syrië. Dat is 100.000 meer dan de VN eerder hadden gemeld.

13 uur geleden