Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oudste olifant van Nederland Irma halve eeuw oud in Blijdorp

Oudste olifant van Nederland Irma halve eeuw oud in Blijdorp

ROTTERDAM (ANP) - Olifantenovergrootmoeder Irma heeft in Diergaarde Blijdorp haar vijftigste verjaardag gevierd. Ze is momenteel de oudste olifant van Nederland.

Hoewel Irma vrijdag pas jarig is, vierde ze haar feestje donderdag al, op de dag af 45 jaar nadat ze vanuit Kopenhagen naar de Rotterdamse dierentuin kwam. De Vereniging Vrienden van Blijdorp trakteerden Irma, dochter Bangka en kleindochter Faya op wat lekkers ter ere van haar verjaardag. De vereniging maakte donderdag ook bekend Irma te adopteren door financieel bij te dragen aan haar verzorging.

Irma heeft in totaal zes kinderen, twaalf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. In 1984 was ze de eerste olifant in Nederland die een gezond jong op de wereld zette. In 2014 beleefde Irma een wereldprimeur toen ze voor zover bekend als eerste olifant in een westerse dierentuin overgrootmoeder werd.

Meer uit Binnenland

Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg

DE BILT (ANP) - Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd.

2 uur geleden
Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour

ZEIST (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour.

5 uur geleden
Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt.

5 uur geleden
Ontevreden apothekersassistenten de straat op

ROTTERDAM (ANP) - Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand

5 uur geleden
Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

IJMUIDEN (ANP) - Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

8 uur geleden
Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE (ANP) - In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een "geweldsincident", meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

10 uur geleden
KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

13 uur geleden