Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oudervereniging: scholier moet kunnen herkansen na quarantaine

Oudervereniging: scholier moet kunnen herkansen na quarantaine

UTRECHT (ANP) - Scholieren die door het coronavirus thuis in quarantaine zitten, daardoor een toets missen en dus aangewezen zijn op de herkansing, moeten daarna de kans krijgen om die toets over te doen als ze een onvoldoende halen. De eerste poging hoort niet de laatste kans te zijn, zegt oudervereniging Ouders en Onderwijs.

Ouders en Onderwijs heeft de indruk dat negen op de tien scholen de bestaande afspraken daarover goed hebben geregeld. "Als dat niet zo is, moeten ze zich bij hun school melden. En wij kunnen ze daarbij helpen", zegt directeur Lobke Vlaming van de belangenvereniging. Volgens haar zou het niet eerlijk zijn als scholieren maar één kans krijgen op een toets. "Dan krijg je dat kinderen met klachten toch naar school komen, omdat ze bang zijn en herkansing te missen."

In de eerste twee schoolweken van het nieuwe kalenderjaar zijn al veel klassen naar huis gestuurd. Precieze aantallen heeft Ouders en Onderwijs niet, "maar we hebben wel de indruk dat het wijdverbreid is. Ouders worden op zondag gemaild dat ze de volgende dag thuisonderwijs moeten geven. Dat legt druk op de ouders, helemaal als zij een cruciaal beroep hebben of buiten de deur werken. Er is geen noodopvang."

Meerdere organisaties hebben opgeroepen om de quarantaineregels voor scholen te versoepelen. Ouders en Onderwijs houdt zich daarover op de vlakte. "We kunnen het erover eens zijn dat thuisonderwijs niet dezelfde kwaliteit heeft. Ouders zijn niet altijd in staat om echt goed te helpen en kinderen kunnen het niet alleen. Voor ouders en kinderen zou het het beste zijn om scholen zo veel mogelijk te openen. Maar alleen als het verantwoord kan. Als het ertoe leidt dat opa en oma doodziek worden, is het een ander verhaal."

Meer uit Binnenland

Deel treinverkeer bij Lage Zwaluwe weer op gang

UTRECHT (ANP) - Een deel van de treinen op het traject langs Lage Zwaluwe rijdt weer. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal.

1 uur geleden
Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

AMERSFOORT (ANP) - Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

1 uur geleden
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij na eis van drie maanden cel

AMSTERDAM (ANP) - De 25-jarige Manu-Narayan A. uit Amsterdam is donderdagavond vrijgesproken van het gooien van stenen naar de politie tijdens de studentenprotesten. Het OM had een gevangenisstraf van drie maanden tegen hem geëist voor openlijk geweld. Volgens de politierechter zijn er twijfels over het signalement van de stenengooier. Ze sprak A. daarom vrij. Op de tribune klonk na de uitspraak applaus en gejoel.

3 uur geleden
Ook donderdagavond geen treinen op traject langs Lage Zwaluwe

UTRECHT (ANP) - De kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe is nog niet hersteld. Daardoor rijden er ook donderdagavond nog geen treinen tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. De NS hoopt rond 21.30 uur het treinverkeer te kunnen hervatten.

3 uur geleden
Al meer klachten over eindexamens dan vorig jaar

UTRECHT (ANP) - Dit jaar zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al meer klachten over de examens binnengekomen dan in het hele eerste tijdvak vorig jaar. Op dag 9 telt de Eindexamenklachtenlijn ruim 318.000 klachten, waar vorig jaar de teller na ruim twee weken eindigde op meer dan 312.000 klachten.

4 uur geleden
Ook cultuursector komt in actie tegen mogelijke btw-verhoging

AMSTERDAM (ANP) - Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat heeft belangenorganisatie Kunsten '92 laten weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

6 uur geleden
Beloning van 50.000 euro voor gouden tip explosies Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 50.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van een reeks explosies bij een loodgieter in Vlaardingen.

6 uur geleden