Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oudervereniging: scholier moet kunnen herkansen na quarantaine

Oudervereniging: scholier moet kunnen herkansen na quarantaine

UTRECHT (ANP) - Scholieren die door het coronavirus thuis in quarantaine zitten, daardoor een toets missen en dus aangewezen zijn op de herkansing, moeten daarna de kans krijgen om die toets over te doen als ze een onvoldoende halen. De eerste poging hoort niet de laatste kans te zijn, zegt oudervereniging Ouders en Onderwijs.

Ouders en Onderwijs heeft de indruk dat negen op de tien scholen de bestaande afspraken daarover goed hebben geregeld. "Als dat niet zo is, moeten ze zich bij hun school melden. En wij kunnen ze daarbij helpen", zegt directeur Lobke Vlaming van de belangenvereniging. Volgens haar zou het niet eerlijk zijn als scholieren maar één kans krijgen op een toets. "Dan krijg je dat kinderen met klachten toch naar school komen, omdat ze bang zijn en herkansing te missen."

In de eerste twee schoolweken van het nieuwe kalenderjaar zijn al veel klassen naar huis gestuurd. Precieze aantallen heeft Ouders en Onderwijs niet, "maar we hebben wel de indruk dat het wijdverbreid is. Ouders worden op zondag gemaild dat ze de volgende dag thuisonderwijs moeten geven. Dat legt druk op de ouders, helemaal als zij een cruciaal beroep hebben of buiten de deur werken. Er is geen noodopvang."

Meerdere organisaties hebben opgeroepen om de quarantaineregels voor scholen te versoepelen. Ouders en Onderwijs houdt zich daarover op de vlakte. "We kunnen het erover eens zijn dat thuisonderwijs niet dezelfde kwaliteit heeft. Ouders zijn niet altijd in staat om echt goed te helpen en kinderen kunnen het niet alleen. Voor ouders en kinderen zou het het beste zijn om scholen zo veel mogelijk te openen. Maar alleen als het verantwoord kan. Als het ertoe leidt dat opa en oma doodziek worden, is het een ander verhaal."

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

1 uur geleden
Programma gratis schoolmaaltijden van start in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De lancering van het programma voor gratis schoolmaaltijden vindt woensdag plaats op de SBO Merlijn in Den Haag, een school voor speciaal basisonderwijs in het Laakkwartier, meldt het ministerie van Onderwijs. Dat stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor schoolmaaltijden voor leerlingen op basis- en middelbare scholen die de hulp het best kunnen gebruiken.

1 uur geleden
MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

10 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

11 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

11 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

11 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

11 uur geleden