Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ouders willen claim starten tegen overheid om uithuisplaatsingen

Ouders willen claim starten tegen overheid om uithuisplaatsingen

DEN HAAG (ANP) - Ouders willen een massaclaim starten tegen twee ministeries, meldpunt Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming en jeugdzorginstellingen. Het beleid waardoor veel van hun kinderen onder toezicht werden gesteld of uit huis zijn geplaatst was onrechtmatig, vindt de stichting waarin meerdere ouders zich hebben verenigd.

Bij de uithuisplaatsingen en de ondertoezichtstellingen is de afgelopen dertig jaar onvoldoende onderzoek verricht, stellen de ouders van de Stichting Samenwerkingsverband van Ouders met Jeugdzorg. Ook was volgens de stichting het beleid de afgelopen jaren erop gericht om de zeggenschap en de rechtsbescherming van ouders "terug te brengen tot vrijwel nul".

De organisaties en de ministeries gingen daarmee in tegen de Nederlandse wet en internationale verdragen, zeggen de ouders. Gedupeerde kinderen en ouders kunnen zich aanmelden om mee te doen aan de massaclaim. Het is niet duidelijk hoeveel ouders zich daadwerkelijk zullen aanmelden. Volgens de stichting hebben vermoedelijk "ruim 100.000 kinderen en hun ouders schade geleden".

Meer uit Binnenland

Tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol om dichte mist

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd vanwege de dichte mist en de lage temperaturen. Vooral veel vluchten van KLM, van de luchtvaartmaatschappijen de grootste gebruiker van het vliegveld, gaan niet door.

26 minuten geleden
NVWA blijft veel overtredingen zien met bestrijdingsmiddelen

UTRECHT (ANP) - Ongeveer een derde van alle boeren die vorig jaar werden gecontroleerd op hun gebruik van bestrijdingsmiddelen, hield zich niet aan de regels. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) noemt het hoge aantal overtredingen "zorgwekkend". Volgens de autoriteit is in de agrarische sector sprake van een "structureel probleem" op dit terrein. De autoriteit constateert al jaren veel overtredingen.

35 minuten geleden
Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

LEIDSCHENDAM (ANP) - Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

1 uur geleden
Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

1 uur geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

1 uur geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

2 uur geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

2 uur geleden