Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ouders voornamelijk positief over dichthouden basisscholen'

'Ouders voornamelijk positief over dichthouden basisscholen'

BERGEN OP ZOOM (ANP) - Ouders van kinderen op scholen van Lowys Porquin hebben voornamelijk positief gereageerd op het besluit van de organisatie om de scholen maandag niet te heropenen. Dat zei plaatsvervangend voorzitter van de onderwijsinstelling Els Kooijmans donderdagochtend op Radio 1.

"We hebben voornamelijk positieve reacties gekregen. Mensen hebben toch twijfels. Sommigen hadden twijfels hun kinderen naar school te sturen", aldus Kooijmans.

Woensdag maakte de organisatie in West-Brabant bekend maandag niet open te gaan ondanks dat het kabinet heeft besloten tot heropening van basisscholen. De instelling vindt heropening niet veilig onder meer wegens de onduidelijkheid over de opmars van de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Onder Lowys Porquin vallen ruim dertig basisscholen met in totaal ongeveer 6100 leerlingen.

Onderwijsinspectie

Kooijmans zegt dat het toegestaan is om dicht te blijven, met het oog op zorgen over de veiligheid. "Er is ook meegegeven aan de scholen dat die aspecten vooropstaan. Dat geen enkel schoolbestuur wordt gehouden aan het onmogelijke. Dus ja, die ruimte is er zeker gelaten. Wat niet kan, dat kan niet."

De scholengroep verwacht een bezoek te krijgen van de Onderwijsinspectie, maar denkt niet dat dit tot problemen leidt. "We hebben al heel goed contact met de inspectie", zei Kooijmans op Radio 1.

Lowys Porquin is van plan zeker dicht te blijven tot het begin van de Voorjaarsvakantie. Die begint in de zuidelijke regio op 15 februari. De bedoeling is om na die vakantie de scholen wel te openen.

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

41 minuten geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

1 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

1 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

1 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

1 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

2 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

4 uur geleden