Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ouders dachten dat in container gevonden baby gestorven was'

'Ouders dachten dat in container gevonden baby gestorven was'

AMSTERDAM (ANP) - De minderjarige ouders van de baby die zondag in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, hebben zich woensdag uit eigen beweging bij de politie gemeld. Ze dachten dat het kindje was overleden, zei advocaat Gerald Roethof, die de vader van de baby bijstaat, in televisieprogramma Op1.

Volgens Roethof was alleen de vader aanwezig bij de geboorte van het kind en waren zowel hij als de moeder er naar eigen zeggen van overtuigd dat het meisje kort daarna was gestorven. De advocaat zegt dat de twee jongeren in paniek raakten en niet wisten wat ze moesten doen.

"Ze hebben met het kind op straat gelopen, kwamen op een gegeven moment langs die vuilcontainer en toen is het kind daar geplaatst, laten we dat woord maar gebruiken", aldus Roethof. Met het kindje zelf gaat het volgens hem goed. "Het zit in een pleeggezin wat ik begrepen heb, maar dat is informatie die ik zijdelings gekregen heb."

De verdachten zijn twee Amsterdammers van 17 jaar, die hebben verklaard de ouders van de baby te zijn. Ze worden verdacht van kindermoord en werden vrijdag voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris. Hun voorlopige hechtenis werd geschorst, ze hoeven dus niet vast te zitten, maar blijven verdachten in de zaak. Ook de moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd aangehouden.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
een enorme lulsmoes van een stel idiote teenagers. straf ze zo zwaar mogelijk. hoop dat de baby betere (pleeg) ouders krijgt.
astrid51 1 maand geleden
als je al denkt dat je kindje overleden is,plaats je het gewoon bij de afval! mag je 17 jaar zijn dan weet je dat dat echt niet kan.ik hoop dat de baby fijne ouders krijgt met veel liefde en tederheid.

Meer uit Binnenland

De Jonge bereid te kijken naar keuzevrijheid bij AstraZeneca-prik

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge is bereid te kijken of mensen die niet in aanmerking komen voor het vaccin van AstraZeneca daar tóch voor kunnen kiezen, als de 60-plussers eenmaal zijn ingeënt. Maar heel enthousiast toonde hij zich donderdag in de Tweede Kamer niet over het idee.

9 minuten geleden
Quarantaineplicht ook in buurlanden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet mikt erop de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei te laten ingaan. Meer landen hanteren al een quarantaineplicht. Hoe zit dat in de buurlanden?

27 minuten geleden
Vader Ruinerwold krijgt geld terug van OM

GRONINGEN (ANP) - Gerrit-Jan van D. krijgt 97.000 euro terug van het Openbaar Ministerie (OM). Dit bedrag aan contant geld werd in oktober 2019 in beslag genomen bij een inval op de boerderij in het Drentse Ruinerwold, waar hij met zes kinderen afgesloten van de buitenwereld leefde. Omdat hij vanwege zijn herseninfarct niet in staat is terecht te staan, is het 'strafvorderlijke belang' komen te vervallen. Het OM heeft dit bevestigd na een bericht van Dagblad van het Noorden.

38 minuten geleden
D66-Kamerlid Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag

DEN HAAG (ANP) - D66'er Sidney Smeets treedt terug als Tweede Kamerlid, meldt zijn partij. Smeets raakte deze week in opspraak door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.

40 minuten geleden
Minister Blok extreem bezorgd over Russische troepen bij Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De grote Russische troepenopbouw bij de grens met Oekraïne vindt demissionair minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) "zeer zorgelijk". Ook de Tweede Kamer is erg ongerust over de situatie, bleek donderdag tijdens een debat.

45 minuten geleden
Kou over Koningsfeest 538 in Breda lijkt uit de lucht

BREDA (ANP) - Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken, na de onrust die is ontstaan over het Koningsfeest van de muziekzender in de stad. Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente Breda de uitkomst van een gesprek dat beide partijen donderdagmiddag hebben gevoerd met de Bredase burgemeester Paul Depla.

53 minuten geleden
Deen Mads Nissen maakt voor tweede keer World Press Photo

AMSTERDAM (ANP) - De foto The First Embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen is uitgeroepen tot beste persfoto van het jaar. Dat heeft de organisatie van World Press Photo donderdag bekendgemaakt.

57 minuten geleden