Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ouderenuurtje in supermarkt slaat aan'

'Ouderenuurtje in supermarkt slaat aan'

AMSTERDAM (ANP) - Het ouderenuurtje in de supermarkt slaat aan bij Albert Heijn, is de eerste indruk bij de Zaanse supermarktketen. Een woordvoerder laat weten dat er voldoende behoefte lijkt te zijn. Albert Heijn hield maandag tussen 07.00 en 08.00 uur het eerste ouderenuurtje, waarbij klanten uit andere leeftijdsgroepen wordt gevraagd voorrang te verlenen aan 70-plussers.

"We krijgen vanuit het hele land positieve signalen van ouderen en managers", aldus een woordvoerder van Albert Heijn. "Veel oudere klanten bedanken medewerkers en leidinggevenden."

De ouderen vinden het prettig om voor de grote klantenstroom uit te kunnen gaan, vertelt de woordvoerder. "Behalve een kans op besmetting van mens op mens, is er ook een kans op besmetting via oppervlaktes. Omdat die mogelijk kleiner is als de supermarkt net negen uur dicht is geweest, vinden oudere klanten het een prettig idee dat ze dan hun boodschappen kunnen doen."

Albert Heijn monitort hoeveel gebruik er wordt gemaakt van het ouderenuurtje. Het beleid blijft van kracht tot nader order.

Afzonderlijke filialen van Jumbo begonnen vorige week al met een ouderenuurtje in de ochtend. Bij het filiaal in Bunschoten was dat een succes, liet de bedrijfsleider daar weten. Lidl werkt vanaf maandag met aparte ouderenkassa's en de supermarktketen Deen heeft de openingsuren verruimd om de klantenstroom te spreiden.

Meer uit Binnenland

BBB gaat definitief tegen spreidingswet stemmen

DEN HAAG (ANP) - De wijzigingsvoorstellen van BBB voor de spreidingswet zijn door een Kamermeerderheid verworpen. Voor de stemmingen herhaalde BBB-voorvrouw Caroline van der Plas dat haar fractie daarom tegen de wet gaat stemmen, die asielzoekers eerlijk over gemeenten moet verdelen. De wet heeft daarmee wel in de Tweede Kamer voldoende steun, maar krijgt hoogstwaarschijnlijk in de Eerste Kamer geen meerderheid.

1 minuut geleden
Verdeeld EU-parlement laat Wopke Hoekstra nog extra dag wachten

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra krijgt ook dinsdag niet te horen of hij op de steun van het Europees Parlement kan rekenen om klimaatman van de Europese Commissie te worden. De sociaaldemocraten en de groenen zijn nog niet overtuigd, en op hun goedkeuring is hij wel aangewezen.

44 minuten geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

49 minuten geleden
Minister: docenten die onder druk worden gezet, moeten zich melden

DEN HAAG (ANP) - Docenten die druk voelen vanuit de schoolleiding om te sjoemelen met cijfers, moeten zich melden. Eerst binnen de school zelf, en als de melding daar niet wordt opgepikt moet de Onderwijsinspectie worden ingelicht. Die oproep deed demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur.

59 minuten geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

1 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

1 uur geleden
Ex-D66'er In 't Veld wil via België in EU-parlement blijven

STRAATSBURG (ANP) - Europarlementariër Sophie in 't Veld, die afgelopen voorjaar brak met D66 en overstapte naar Volt, probeert met Belgische stemmen in het parlement te blijven. De oudgediende wilde aanvankelijk op de lijst van Volt Nederland, maar kreeg te horen dat ze te kort lid was.

2 uur geleden