Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ouderenbond ANBO wil coronamaatregelen terug

Ouderenbond ANBO wil coronamaatregelen terug

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO vindt dat het kabinet zo snel mogelijk maatregelen moet nemen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. "Te denken valt aan het herinvoeren van de 1,5 meterregel of de mondkapjesplicht", aldus de organisatie.

Het aantal positieve coronatests stijgt in elke leeftijdsgroep, maar vooral onder ouderen. In de cijfers van vorige week meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat meer dan 1500 zeventigers positief waren getest, ruim 72 procent meer dan de week ervoor. Het aantal positieve tests onder tachtigers steeg met 76 procent en onder 90-plussers met 72 procent, terwijl het aantal nieuwe gevallen onder de hele bevolking met 'slechts' 44 procent toenam. Ook het aantal ziekenhuisopnames onder ouderen stijgt explosief, het is meer dan verdubbeld sinds begin oktober. En het aantal sterfgevallen door corona neemt onder ouderen ook toe. En dat terwijl negen op de tien ouderen zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. "Een zorgelijke ontwikkeling", noemt de ANBO dat.

De ANBO wil ook dat het kabinet snel beslist of ouderen een extra prik tegen het coronavirus krijgen. Deze leeftijdsgroep was begin dit jaar als een van de eerste aan de beurt om de eerste en tweede prik te krijgen. "Als zo’n derde prik de afweer bij deze groep kan vergroten, moet daar niet mee worden gewacht."

Meer uit Binnenland

XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

16 minuten geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

1 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

1 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

1 uur geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. Ook bij een portiek aan de Ookmeerweg in Amsterdam Nieuw-West vond een ontploffing plaats.

1 uur geleden
Politiechef Paauw: weiger uitpubliek bij risicovolle wedstrijden

AMSTERDAM (ANP) - Er zou geen uitpubliek meer welkom moeten zijn bij risicovolle voetbalwedstrijden. Volgens de Amsterdamse politiechef Frank Paauw kost het in toom houden van fanatieke supporters te veel politiecapaciteit. Zo waren er bij de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille vorige week zevenhonderd agenten nodig "om 2500 Olympiquefans door de stad heen te loodsen", zei hij zondagochtend in WNL op zondag.

2 uur geleden