Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-zenderbaas 3FM en dj's maken boek over moord op Fortuyn

Oud-zenderbaas 3FM en dj's maken boek over moord op Fortuyn

HILVERSUM (ANP) - Oud-zenderbaas Paul van der Lugt van 3FM schrijft een boek over 6 mei 2002, de dag dat politicus Pim Fortuyn werd doodgeschoten bij de studio van 3FM in Hilversum. In het boek, dat De Laatste Dag heet, reconstrueert Van der Lugt de hele dag door de ogen van dj's en andere medewerkers van 3FM, meldt hij dinsdag.

Voor de reconstructie sprak de oud-zenderbaas met dertig betrokkenen die in mei 2002 werkzaam waren bij de zender. De lancering van het boek gaat ook gepaard met een podcast waarin een deel van de gesprekken te horen zijn. Van der Lugt en uitgeverij Alfabet presenteren het boek op 28 april.

Fortuyn werd negen dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen doodgeschoten door activist Volkert van der Graaf. Dit gebeurde toen de politicus iets na 18.00 uur de radiostudio verliet waar hij was geïnterviewd door 3FM-dj Ruud de Wild.

Er wordt dit jaar op meerdere manieren stilgestaan bij de moord die twintig jaar geleden plaatsvond. Zo is vanaf eind maart bij AVROTROS ook de televisieserie Het Jaar van Fortuyn te zien, waarin de opkomst van de LPF-voorman en zijn politieke strijd met PvdA-lijsttrekker Ad Melkert worden belicht. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger, Ramsey Nasr en Fedja van Huêt.

Meer uit Binnenland

Verdachten voor de rechter na gebruik app van FBI

ZWOLLE (ANP) - Acht verdachten staan vanaf woensdag terecht in een strafzaak die vooral draait om een app die in opdracht van de FBI is ontwikkeld. Terwijl de acht volgens het Openbaar Ministerie communiceerden over de invoer van cocaïne las de Amerikaanse opsporingsinstantie mee.

1 uur geleden
Voorarrest van insulinemoord op moeder verdachte vrouw verlengd

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van een 53-jarige vrouw uit Sittard met drie maanden verlengd. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder bewust een te hoge dosis insuline te hebben toegediend, waardoor de bejaarde vrouw kwam te overlijden. Volgens het openbaar Ministerie (OM) is er sprake van moord.

1 uur geleden
Veerdienst naar Ameland hervat na storing

HOLWERT (ANP) - De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

3 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

4 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

7 uur geleden
BBB krijgt meeste zetels bij verkiezing Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Overal in Nederland gaan de pas verkozen leden van de Provinciale Staten naar de stembus. Ze kiezen dinsdag de nieuwe Eerste Kamer. De BoerBurgerBeweging (BBB) wordt de grootste partij in de nieuwe Senaat, het is alleen nog niet duidelijk hoe groot de overwinning uitvalt.

7 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

8 uur geleden