Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-wereldkampioene Van den Broek-Blaak blijft toch wielrenster

Oud-wereldkampioene Van den Broek-Blaak blijft toch wielrenster

MECHELEN (ANP) - Chantal van den Broek-Blaak heeft haar plan om na de voorjaarsklassiekers haar loopbaan te beëindigen gewijzigd. De wereldkampioene op de weg van 2017 zou vanaf komende zomer in de ploegleiderswagen plaatsnemen, maar vertelde woensdag tijdens de teampresentatie van SD Worx dat ze nog eens goed heeft nagedacht. "Ik blijf wielrenster, zeker tot eind 2024", meldde Blaak.

De 32-jarige Rotterdamse heeft al een mooie erelijst met naast de wereldtitel onder meer zeges in de Amstel Gold Race (2018), de Ronde van Vlaanderen (2020) en de Strade Bianche (2021). "In 2020 was ik zeker van mijn besluit dat ik halverwege dit jaar zou stoppen. Maar de situatie was anders: mijn man Lars had een burn-out. Dat was een lastige tijd, want ik wilde er voor hem zijn en tegelijkertijd ook zo goed mogelijk blijven trainen en koersen. Maar nu, bijna twee jaar later, is Lars weer volledig hersteld en ziet ons leven er weer 'normaal' uit."

Blaak merkte dat ze "nog niet klaar" was om te stoppen en meldde dat de ploegleiding. Daaruit vloeide een nieuwe contract voort, met één voorwaarde. Blaak hoopt over enige tijd zwanger te worden. "Dan ga ik er even tussenuit. Het team steunt me daarbij voor 100 procent."

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

2 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

2 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

3 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

4 uur geleden
Mulier Instituut: bijna helft vechtsporters gebruikt doping

UTRECHT (ANP) - Bijna de helft van de sporters die met regelmaat aan vechtsport doen gebruikt doping, zo heeft het Mulier Instituut geconcludeerd. Naar schatting gaat het om een percentage van 47 procent.

4 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

5 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

6 uur geleden